Sunday , April 28 2024

Șanse mici pentru Marea Britanie să obțină un acord comercial cu SUA

Prim-ministrul britanic, Boris Johnson, s-a întâlnit pentru prima oară cu Joe Biden la Casa Albă, la invitația președintelui american, într-o încercare de a obține mult doritul și așteptatul acord comercial SUA-UK post-Brexit, însă conform informațiilor din presa americană și britanică, Biden a sugerat că șansele de a semna un astfel de acord sunt reduse.

În această situație, guvernul de la Londra ar lua în calcul intrarea într-un acord comercial nord-american existent, scrie BBC, citat de Digi24.

Joe Biden a sugerat că șansele unui acord comercial bilateral între cele două țări sunt mici. Downing Street a precizat, însă, că prioritatea sa este încă obținerea unui acord doar cu SUA.

Conform BBC, însă, miniștrii britanici ar lua în considerare inclusiv alăturarea la un pact comercial nord-american pre-existent în cazul în care SUA continuă să considere că un pact bilateral nu reprezintă o prioritate.

În perioada referendumului pentru Brexit, campania pro-ieșire din UE a avut ca punct central un eventual acord comercial cu SUA, susținerea fiind că Regatul non-UE va putea să negocieze cu ușurință acorduri comerciale mai avantajoase pentru el decât cele negociate de Comisia Europeană.

Vezi si

Situaţia de pe front s-a ”deteriorat”, afirmă comandantul-şef al forţelor ucrainene

Comandantul-şef al forţelor ucrainene, Oleksandr Sîrski, a indicat duminică în social media că situaţia de …