Tuesday , May 7 2024

Zece morți într-un incendiu la un spital COVID din Macedonia de Nord

Zece persoane şi-au pierdut viaţa miercuri seara într-un incendiu declanşat într-un spital pentru bolnavi de COVID-19 din Macedonia de Nord, a anunţat ministrul Sănătăţii Venko Filipce din această ţară din Balcani, relatează AFP, citată de Agerpres.

Incendiul a izbucnit într-un spital construit la Tetovo, nord-vestul ţării, pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus. ”Un accident teribil a avut loc la Tetovo care s-a soldat cu pierderea multor vieţi”, a scris Venko Filipce pe Twitter. ”Până în prezent zece persoane au fost confirmate decedate, dar acest număr ar putea creşte”, a adăugat ministrul macedonean care a transmis condoleanţe familiilor îndoliate.

Incendiul a fost anunţat în jurul orei 19:00 GMT şi pompierii au reuşit să-l stingă în 45 de minute.

Spitalul, o structură modulară, a fost construit anul trecut pentru tratarea pacienţilor cu COVID -19. Macedonia de Nord, o ţară cu două milioane de locuitori şi cu servicii de sănătate fragile, înregistrează o creştere a numărului de contaminări cu noul coronavirus şi aproximativ 30 de decese zilnic. În total, pandemia a ucis peste 6.100 de persoane în această ţară.

Vezi si

Judecătorul îl amendează din nou pe Trump în procesul penal și îl avertizează că va face închisoare

Judecătorul care supervizează procesul penal al lui Donald Trump a declarat luni că îl va …