Sunday , April 28 2024

UPDATE. Barna: O întâlnire formală, benignă. Președintele Iohannis și liderul USR n-au ajuns la nicio înțelegere la întâlnirea de la Cotroceni

Președintele Klaus Iohannis nu a venit cu nicio soluție pentru rezolvarea crizei și i-a cerut lui Dan Barna să fie responsabil și să propună un nou ministru al Justitiei, potrivit unor surse apropiate negocierilor, citate de ziare.com.

UPDATE: Copreşedintele USR PLUS Dan Barna a declarat că întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis a fost “mai degrabă formală”, nu s-au prezentat soluţii sau scenarii.

Într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului, Barna a arătat că şi-ar fi dorit ca întâlnirea cu preşedintele să aibă loc în urmă cu mai multe zile, iar Klaus Iohannis să îşi exercite rolul de mediator.

„Din păcate s-a dovedit o întâlnire formală, benignă, am trecut în revistă istoriculul acestei crize începută săptămâna trecută și am exprimat soluția USR-PLUS prin ieșirea din criză prin numirea unui nou premier. Nu au reieșit soluții, nu s-au prezentat scenarii”, a spus Dan Barna.

„Vedem însă că în Parlamentul României asistăm la un abuz , majoritatea Cițu-Ciolacu blochează moțiunea de cenzură, ucide statul de drept în România. Cîțu trebuie să plece, moțiunea trebuie să ajungă la vot, încetați să transformați România într-un stat bananier”, a adăugat Barna.

„Acest cabinet Cîțu a expirat, nu are competența să conducă țara. Nu facem bambilici cu demisii, așteptăm să fie procesate. Coaliția poate să continue, Cîțu printr-un gest de onoare poate să-și prezinte demisia,” a adăugat liderul USR.

„Răspunsul președintelui a fost legat de acest congres al PNL care blochează o țară întreagă. (…) Oricând poate să existe o nouă discuție, ieșirea din criză înseamnă un nou premier și continuarea acestei coaliții” a adăugat Dan Barna.

Știre inițială: Iohannis a avut marți, 7 septembrie, prima reacție publică, după ce miniștrii USR PLUS au demisionat în bloc. „Chiar dacă avem o criză guvernamentală, nu ne abatem de la parcursul european. Vom găsi o soluție. România continuă să fie o țară stabilă, care nu deraiază de la valorile asumate. Vă garantez că vom găsi cele mai bune soluții pentru actuala criză politică. Guvernarea pentru români și România va continua”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan precizează că liberalii nu renunţă la Florin Cîţu, calificând drept false informaţiile care au apărut în spaţiul public potrivit cărora PNL se gândeşte la o altă variantă de prim-ministru.

Vezi si

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica duminică, de Florii

Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, …