Sunday , April 28 2024

Trei indivizi din Fălticeni au fost arestați pentru că au înșelat șapte oameni. S-au înhăitat cu doi pușcăriași și au transformat “metoda accidentul” în “metoda COVID”

Săptămâna trecută, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni a formulat propunere de arestare preventivă cu privire la trei bărbațI din Fălticeni, din care doi au fost reţinuţi pentru o perioadă de 24 ore, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată, fiind acuzați că în perioada 31.03.2021 – 14.04.2021 au înlesnit activitatea infracţională desfăşurată de alţi doi inculpaţi în cauză, care, fiind încarceraţi în penitenciar, au indus în eroare 7 persoane vătămate, afirmând în mod mincinos că, un membru de familie se află în spital pentru a fi tratat ca urmare a infecţiei cu virusul SARS-Cov2, pretinzându-le diferite sume de bani pentru acoperirea cheltuielilor.

Practic, doi dintre inculpaţi s-au prezentat la domiciliile unor victime de unde au preluat diferite sume de bani, iar cel de-al treilea inculpat faţă de care s-a formulat propunerea de arestare preventivă, avea rolul de a colecta banii şi a asigura legătura dintre aceştia şi inculpaţii încarceraţi în penitenciar.

Vineri, 7 mai, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Fălticeni a admis propunerea şi a dispus arestarea preventivă a doi inculpaţi pentru o perioadă de 30 zile. Faţă de cel de-al treilea inculpat s-a dispus disjungerea şi formarea unui nou dosar, care a fost judecat luni, 10 mai. Şi față de acesta instanța a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive  reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.  (O.S.)

Vezi si

CE Szeged. Canotorii suceveni Florin Arteni și Florin Lehaci, argint european la dublu rame. Ancuța Bodnar, doar bronz alături de Simona Radiș la dublu vâsle

Campioanele olimpice en titre la dublu vâsle feminin, suceveanca Ancuţa Bodnar şi botoșăneanca Simona Radiş, …