Monday , April 29 2024

Bărbat de 47 de ani din Preutești, ucis de soție cu o lovitură de cuțit în inimă

În Sâmbăta Mare, cei doi au băut zdravăn și apoi s-au certat. În timpul scandalului, femeia de 53 de ani l-a înjunghiat în piept pe soțul ei, în vârstă de 47 de ani. După ce și-a ucis bărbatul, aceasta a plecat de acasă, spunându-le polițiștilor că la întoarcere l-a găsit mort și că nu știe cum a fost înjunghiat. Ulterior, femeia a recunoscut că l-a lovit pe soțul său o singură dată cu un cuțit în zona pieptului, în timpul conflictului. Aceasta a fost arestată pentru 30 de zile 

Sâmbătă, 1 mai, la ora 18.50, polițiștii din Preuteşti au fost sesizați de către Serviciul de Ambulanță Fălticeni, cu privire la faptul că o persoană de 47 ani este decedată la domiciliul său din satul Arghira, comuna Preutești. Fiind efectuate verificări în cauză, a rezultat că numitul Balan Dănuț, de 47 ani, locuia împreună cu soția sa Balan Elena, de 53 de ani, în satul Arghira, comuna Preutești.

Femeia a declarat inițial că în jurul orelor 15.30, soțul ei a acuzat o stare de oboseală și i-a solicitat ă-i aducă o pernă pe canapeaua din fața locuinței.  Balan Elena a spus că apoi a plecat să achiziționeze grâu de la un cumnat, lăsându-l pe bărbat dormind. Ea susținea că atunci când s-a întors a observat că nu se trezește, a pus mâna pe el și a constatat că nu mai prezenta semne vitale.

La examinarea criminalistică a cadavrului s-a constat că acesta prezenta o plagă înțepată în zona sternului, pe articolele de îmbrăcăminte corespondent plăgii fiind prezente tăieturi cu lungimea de 1cm.

Întrebată despre rana bărbatului ei  femeia le-a spus polițiătilor că nu știe cum s-ar fi putut produce.

În locuință a fost descoperit un cuțit care prezenta substanță brun roșcată pe lamă.

În continuarea cercetărilor efectuate de polițiști,  la fața locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul Serviciului Investigații Criminale și a Serviciului Criminalistic, care în  urma activităților investigativ operative și de cercetare penală au stabilit însă că , sâmbătă, pe fondul consumului de alcool, între soții Balan Dănuț și Balan Elena a izbucnit un conflict spontan. În timpul scandalului, femeia l-a înjunghiat o singură dată cu un cuțit în zona pieptului pe soțul său, cauzându-i o leziune care la scurt timp a condus la deces.

Cadavrul lui Bălan Dănuț a fost transportat la morga Spitalului municipal Fălticeni, iar duminică a fost efectuată necropsia, stabilindu-se că moartea a fost violent și s-a datorat insuficienței cardio-respiratorii acute consecutive hemopericardului secundar unei plăgi înțepat-tăiate cardio-pericardice ce s-a putut produce prin lovire cu un corp înțepător-tăietor.

În urma cercetărilor efectuate și a probatoriului administrat, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus luarea măsurii reținerii pe o durată de 24 ore a inculpatei Balan Elena, pentru săvârșirea infracțiunii de „violență în familie” raportată la infracțiunea de „omor”.

Femeia a fost prezentată Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă, propunere care a fost însușită de către instanța de judecată care a emis față de aceasta un mandate de arestare preventivă pe o durată de 30 zile pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie raportat la infracțiunea de omor.Cea în cauză a fost introdusă în arestul IPJ Suceava.

Vezi si

De miercuri, Thermonet oprește furnizarea căldurii în municipiul Suceava

THERMONET S.R.L., operatorul sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din municipiul Suceava,  a anunțat …