Wednesday , May 8 2024

Parfumul Mariei Antoinette, recreat de o marca franceza


Parfumul reginei Marie Antoinette, cu note de trandafir, iasomie [i bergamot\, pe care aceasta l-a purtat cu ea, într-o sticl\ de jad negru pân\ la sfâr[itul vie]ii, a fost recreat dup\ formula original\ de la sfâr[itul secolului al XVIII-lea, de marca francez\ Lubin, cu denumirea “Black Jade”.
Regina Fran]ei, care [i-a g\sit sfâr[itul prin ghilotinare în 1793, în timpul Revolu]iei franceze din 1789 – 1799, era obsedat\ de un anumit parfum, creat special pentru ea de Jean-Louis Fargeon, în timpul amenaj\rii gr\dinilor re[edin]ei regale Trianon, relateaz\ Yahoo Shine.
Elemente exotice, precum paciuli, santal, vanilie, scor]i[oar\, coriandru, cardamom [i galban, aduse din India [i din insulele franceze, au fost combinate cu aromele de trandafir [i iasomie, care îi aminteau reginei de gr\dina ei.
Ucenicul lui Fargeon, Pierre François Lubin, avea grij\ ca regina s\ aib\ mereu la dispozi]ie acest parfum, pe care ea îl p\stra într-o sticl\ de jad negru pentru a proteja pre]iosul lichid de razele soarelui.
Marie Antoinette a avut cu ea aceast\ sticlu]\, chiar [i când era închis\ în turnul Templului din Marais, înainte de a fi executat\. Înainte s\ moar\, regina i-a încredin]at sticla confidentei sale, marchiza de Tourzel, obiectul reg\sindu-se [i ast\zi în castelul familiei Tourzel.
Numit cândva “jardin secret” (gr\dina secret\, în traducere), parfumul purtat de celebra regin\ a fost recreat de compania francez\ Lubin [i redenumit “Blak Jade” (jad negru, în traducere). O sticl\ de 100 de mililitri din acest parfum, ce are la baz\, potrivit companiei care îl comercializeaz\, aceea[i formul\ ca [i acela al Mariei Antoinette, poate fi achizi]ionat\ online la pre]ul de 110 euro.
Parfumul Mariei Antoinette, care a spus la un moment dat c\ “nu e nimic nou, decât ceea ce a fost uitat”, nu va fi astfel dat uit\rii.

Vezi si

1,6 milioane de persoane la concertul gratuit susținut de Madonna pe plaja Copacabana din Brazilia

Peste un milion de persoane s-au înghesuit sâmbătă pe plaja Copacabana din Brazilia pentru un …

One comment

  1. Sper ca acest parfum sa fie disponibil pentru publicul larg pe siteuri gen aoro.ro. sunt sigura ca multa lume l-ar cumpara…