Monday , May 6 2024

Oficial, noul prefect Iulian Cimpoeșu este pe funcție. Pe pagina de internet a Prefecturii figurează în continuare Alexandru Moldovan

Iulian Cimpoeșu a depus, joi după amiază, jurământul la învestirea în funcția de prefect. Să fie oare pentru că respectiva ceremonie s-a desfă­șurat într-un cadru restrâns motivul pentru care pe pagina de internet a Prefecturii Suceava – https://sv.prefecturamai.gov.ro/despre-noi/conducere/ – nu apare numele noului prefect nominalizat de Alianța USR-PLUS, ci al celui care i-a precedat în funcție?

Asta era valabil cel puțin până vineri dimineață. Este drept că la evenimentul privind depunerea jurământului presa nu a participat. Nici alți invitați. au participat doar fosta și noua echipă de conducere de la Prefectură, fără invitați și fără presă. Dar chiar și așa … Nici măcar pe contul de facebook nu a apărut că Prefectura ar avea o nouă conducere. În mod optimist sperăm că măcar după ce va fi făcută publică componența cabinetului prefectului să apară numele său pe pagina de internet a instituției și, numai și numai dacă este posibil, și pe contul de facebook al acesteia.

Reamintim că în după amiaza zilei de 3 martie a fost publicată, în Monitorul Oficial, Hotărârea de Guvern privind numirea în funcția de prefect al județului Suceava a lui Iulian Cimpoeșu, începând cu data de 4 martie 2021. Anterior a fost publicată și Hotărârea de Guvern privind încetarea mandatului de prefect al lui Alexandru Moldovan.

Tot în seara zilei de 3 martie au fost publicate în Monitorul Oficial și Hotărârile de Guvern cu privire la numirea lui Daniel Prorociuc și Alexandru – Marian Salup – Rusu, în funcțiile de subprefecți ai județului Suceava. De fapt, Daniel Prorociuc a fost reconfirmat în funcția de subprefect, pe care a deținut-o și până acum. Alexandru Salup va prelua fotoliul de subprefect de la Laura Morar, care a deținut această funcție până pe data de 3 martie, când tot prin hotărâre de guvern s-a dispus încetarea mandatului său. Laura Morar a fost susținută de PMP pentru funcția de subprefect. Subprefecții nou numiți sunt amândoi susținuți de Partidul Național Liberal.

Apropos de noul subprefect … Nici el nu apare pe pagina de internet a instituției și nici pe contul de facebook. Era chiar culmea să fie altfel. (D.P.)

 

Vezi si

Patru case de la Valea Moldovei distruse de un incendiu izbucnit duminică seara (FOTO)

Duminică seara, în jurul orei 19.00, un puternic incendiu a izbucnit în localitatea Valea Moldovei, …