Saturday , April 20 2024

Președintele Consiliului Județean vrea în continuare ca managerierea proiectelor pentru centurile de la Humor, Câmpulung și Dorna să o facă CJ Suceava, nu CNAIR

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a reiterat o mai veche declarație de-a sa cu privire la alocarea de fonduri de la bugetul administrației județene sucevene pentru studiile de fezabilitate necesare șoselelor de centură de pe traseul Autostrăzii Nordului. Este vorba despre drumul de mare viteză care se construiește pe tronsonul Suceava – Vatra Dornei – Bistrița – Baia Mare, via Dej.

Deși există o lege cu privire la așa numita Autostradă a Nordului pe respectivul traseu anterior menționat, lipsa unei armonizări cu Master Planul de Transport face imposibilă accesarea de fonduri europene pentru o autostradă, proiectul fiind însă finanțabil la nivel de drum de mare viteză de la Suceava la Dej și de la Dej la Baia Mare la nivel de drum expres. șoselele de centură de pe traseul așa numitei Autostrăzi a Nordului la care se referă Gheorghe Flutur sunt pe tronsonul de la Suceava la Vatra Dornei și se referă la: orașul stațiune Gura Humorului, municipiul Câmpulung Moldovenesc și municipiul Vatra Dornei, și cele două fiind, altminteri, stațiuni turistice de interes național. „La centurile ocolitoare aceeași problemă. Noi ne-am asumat să facem o unitate de implementare, să le facem noi o parte dintre ele”, a amintit șeful administrației județene”, a spus Gheorghe Flutur cu privire la finanțarea pe fonduri europene a lucrărilor la drumul de mare viteză ce va face legătura cu Baia Mare.

Președintele CJ Suceava a explicat de ce insistă pe faptul că ar trebui să managerieze administrația județeană proiectele la respectivele centuri. „Asta deoarece dacă le lăsăm pe CNAIR durează mai mult. și astfel putem câștiga timp, pentru că ne dau banii înapoi după aceea. și astfel să putem da drumul la una, două, trei centuri ocolitoare”, a mai declarat Gheorghe Flutur. (D.P.)

Vezi si

21 de elevi de la ”Hurmuzachi”, calificați la etapele naționale ale olimpiadelor școlare, de la aproape toate disciplinele din planurile-cadru

”Lotul olimpicilor naționali de la CNEH cuprinde, astfel, 21 de elevi calificați la 13 discipline …