Tuesday , May 7 2024

Bebelusii hraniti cu mâncare preparata în casa vor consuma ulterior mai multe fructe si legume

Bebelu[ii hr\ni]i cu mâncare preparat\ în cas\ vor consuma pe m\sur\ ce cresc mai multe fructe [i legume, potrivit unui studiu realizat de trei universit\]i britanice, informeaz\ dailymail.co.uk.
Hrana preparat\ în cas\ ofer\ o mai mare varietate de arome [i texturi decât cea din magazin, ceea ce face ca bebelu[ii s\ î[i doreasc\ o mâncare diversificat\ pe m\sur\ ce cresc.
Speciali[tii de la De Montfort University din Leicester [i de la universit\]ile din Bristol [i Birmingham au analizat datele furnizate de 7.866 de mame care au n\scut în 1991 [i 1992.
Rezultatele cercet\rii au relevat faptul c\ bebelu[ii hr\ni]i frecvent cu piureuri de fructe [i legume preparate în cas\, de la [ase luni, ajungeau s\ consume cantit\]i mai mari de fructe [i legume la vârsta de [apte ani. Aceast\ tendin]\ nu a fost constatat\ în cazul copiilor hr\ni]i cu mâncare de bebelu[i pe baz\ de fructe [i legume din magazin.
“Rezultatele sprijin\ teoria conform c\reia consumul de fructe [i legume este important la începutul perioadei de în]\rcare”, au conchis cercet\torii în studiul publicat în Public Health Nutrition.
Recomandarea doctorului Helen Coulthard, de la De Montfort University, este ca mamele s\ le dea zilnic bebelu[ilor un preparat din fructe [i legume g\tite în cas\.

Vezi si

Dr. Cobuz: Masa de Paști și alimentația echilibrată după post

Persoanele care au ținut o perioada lungă de post înainte de Paşti trebuie să acorde …