Tuesday , April 30 2024

Activistul de mediu Daniel Bodnar a fost transferat cu un avion privat la o clinică din Germania

El are nevoie de urgență de o intervenție chirurgicală la piciorul drept, apoi de recuperare medicală

Pentru că starea de sănătate a cunoscutului activist de mediu Daniel Bodnar s-a agravat foarte mult în ultimele zile, familia și apropiații săi s-au mobilizat și l-au transferat cu ajutorul unui avion particular, joi dimineață, la o clinică din Germania.

Daniel Bodnar are nevoie de urgență de o intervenție chirurgicală la piciorul drept, dar și de multă terapie pentru recuperare.

Acesta a solicitat sprijin de la statul român, dar se pare că a reușit să plece cu ajutorul celor care au donat sume important în conturile puse la dispoziție de familia sa.

”Cum de altfel ca și până acum, apelul lui Daniel a fost ignorat maxim de cei din conducerea țării si avionul care îl transportă în acest moment este privat!!!! Rugăciunile voastre să îl însoțească până la destinație, si de acolo în drumul spre recuperare! Până atunci, ne rugăm ca Dumnezeu, care știe să lege rănile, să îl facă sănătos! El poate! Mai departe, avem nevoie de voi, oameni minunați, să ne ajutați în lupta noastră! Să știți că nu s-a culcat nimeni pe o ureche! Este nevoie de implicarea tuturor! Împreună putem învinge orice!”, a transmis Sorin Tofan, prieten apropiat al activistului Daniel Bodnar.

Reamintim că activistul de mediu Daniel Bodnar era pasager într-o mașină condusă de un prieten, implicată într-n accident rutier la Sucevița, în noaptea de 18 spre 19 ianuarie.

La volanul BMW-ului X6 cu volan pe dreapta se afla un prieten al lui Bodnar, Dănuț Ghinghiloschi. La un moment dat, acesta a scăpat mașina de sub control și a lovit un podeț din fața unei case, apoi poarta de acces și stâlpul din dreapta al porții respective, după care a ajuns în șanț, unde a lovit un indicator rutier. Bodnar a fost grav rănit, fiind diagnosticat cu „fractură de coloană lombară, paraplegie și fractură complexă la o gleznă”, după unele surse existând riscul ca acesta să nu mai poată merge. El a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie din Iași.
El a fost operat miercuri, 20 ianuarie, la Iași, iar apropiații săi spuneau înainte de intervenție că „medicii în momentul de față îi dau foarte puține șanse că va merge din nou pe picioarele lui”. (C.R.)    

Vezi si

Gheorghe Șoldan și-a depus candidatura la președinția CJ Suceava, în prezența ministrului Sorin Grindeanu

Deputatul PSD Gheorghe Șoldan și-a depus luni, aproape de ora 15:00, candidatura la președinția Consiliului …