Tuesday , April 23 2024

În județul nostru funcționează un singur centru comunitar de vaccinare anti-covid, din cele 22 promise

Este vorba despre centrul de vaccinare organizat în sala de sport a Liceului ”Ion Luca” din Vatra Dornei. Pentru centrul de vaccinare din municipiul Suceava nu mai sunt locuri în următoarele șapte zile

Deși la începutul celei de-a II-a etape a campaniei de vaccinare anti-Covid 19, se anunțase că la nivelul județului nostru vor exista 22 de centre de vaccinare comunitare destinate imunizării populației, unul singur a fost până acum autorizat de către Direcția de Sănătate Publică Suceava. Este vorba despre centrul de vaccinare organizat în sala de sport a Liceului ”Ion Luca” din Vatra Dornei, care a devenit funțional de marți, 19 ianuarie.

În celelalte centre de vaccinare din județ, din cadrul unităților spitalicești, s-au vaccinat luni, 941 de persoane iar pentru marți au fost programate alte 853 de persoane. ”În cursul zilei de ieri 18 ianuarie, s-au vaccinat în județul Suceava, împotriva SarsCov2 un număr de 941 de persoane, dintre care 856 doza I iar 85 doza a II-a”, a declarat Gabriela Băncilă, purtătoare de cuvânt în cadrul DSP Suceava. La Spital Județean Suceava s-au vaccinat 396 de persoane, la Spitale Municipale Rădăuti și Fălticeni câte 144 de persoane, la Spital Municipal Câmpulung Moldovenesc s-au imunizat 126 de persoane iar la Spitalul Orășenesc Gura Gumorului – 113. Cele mai puține imunizări s-au făcut la Spitalul Orășenesc Siret, unde s-au vaccinat 48 de persoane. ”Până în momentul de față, în centrele de vaccinare din județul Suceava s-au vaccinat împotriva Sars-Cov2 4.846 persoane. Pentru data de 19 ianuarie, în Etapa a II-a a campaniei de vaccinare, destinată persoanelor cu vârsta peste 65 ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum și personalului-cheie care desfășoară activități în domenii esențiale s-au înscris 853 persoane în vederea vaccinării împotriva Sars-Cov2”, a completat Gabriela Băncilă.

În municipiul Suceava, gradul de ocupare al locurilor de vaccinare este de 100% pentru următoarele șapte zile. Cetățenii din Suceava au posibilitatea să se programeze la vaccinare și în centrele de vaccinare din județ unde mai sunt sloturi disponibile, la centrele de vaccinare Siret, Rădăuți, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc sau Fălticeni. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

Angelica Fădor: ”Festivalul Național al Ouălor Încondeiate de la Ciocănești – un eveniment de înaltă ținută”

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a fost prezent, duminică, la Festivalul Național al Ouălor …