Thursday , March 28 2024

Peste 4.000 de suceveni s-au vaccinat până ieri, împotriva Covid 19

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Suceava au anunțat că 4.045 de persoane s-au vaccinat în județul nostru, în prima etapă a campaniei de vaccinare împotriva Covid 19. Astfel, la Spital Județean Suceava s-au vaccinat împotriva acestui virus, 1.962 de pesoane, ia la Spital Municipal Rădăuti s-au făcut 668 de vaccinuri. Cadrele medicale din Fălticeni au fost destul de reticente la imunizarea anti-Covid și drept urmare la această unitate spitalicească s-au vaccinat 252 de persoane. La Spital Municipal Câmpulung Moldovenesc au fost utilizate 466 de doze de vaccin, iar la Spitalul Municipal Vatra Dornei doar 175 de doze. În cadrul centrului de vaccinare de la Spitalul Orășenesc Gura Gumorului, s-au vaccinat 290  de cadre medicale iar la Spitalul Orășenesc Siret, 232.

Pentru prima zi din cadrul etapei a II-a, din campania de vaccinare, au fost programați 825 de suceveni, iar pentru această săptămână, sunt așteptați peste 5.000 de suceveni. ”Pentru data de  18 ianuarie în  etapa a II-a a campaniei de vaccinare, destinată persoanelor cu vârsta peste 65 ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum și personalului-cheie care desfășoară activități în domenii esențiale s-au inscris 825 persoane în vederea vaccinării împotriva Sars-Cov2. În județul Suceava pentru următoarele șapte de zile au fost programate  5.084 locuri de vaccinare. În municipiul Suceava gradul de ocupare al locurilor de vaccinare este de 100% pentru următoarele șapte zile. Cetățenii din Suceava au posibilitatea să se programeze la vaccinare și în centrele de vaccinare din județ unde mai sunt sloturi disponibile, la centrele de vaccinare Siret, Rădăuți,  Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc sau Fălticeni”, a declarat medicul Dinu Sădean, director general în cadrul DSP Suceava.

În județul Suceava, sunt deschise publicului pentru programare șase centre de vaccinare, cu șapte cabinete și o capacitate zilnică de vaccinare de 420 de persoane cu prima doză și cu rapel. ”De asemenea, în Etapa a II-a sunt programați pentru vaccinarea antiCOVID-19 și cei 2.200 de beneficiari din centrele de recuperare sau din centrele medico-sociale de pe raza județului Suceava. Acțiunea de vaccinare cu echipa mobilă începe astăzi (n.r. ieri) 18.01.2021 în Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică care are un efectiv de 390 beneficiari dintre care 277 și-au dat acordul pentru vaccinare”, a completat directorul general al Direcției de Sănătate Publică Suceava.

Reamintim că programările la vaccinare sunt condiționate atât de numărul dozelor de vaccin aflate în stoc la momentul efectuării operațiunii cât și de dinamica solicitărilor de înscriere la  momentul respectiv. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

 Bărbat din Dornișoara, amendat cu 5.000 de lei pentru că a fost prins transportând fără acte lemn de foc de  1.300 de lei

Miercuri, la ora 18:00, lucrătorii de poliție din cadrul SPR 15 Vatra Dornei, împreună cu …