Saturday , May 4 2024

Donald Trump, pus sub acuzare pentru a doua oară de Camera Reprezentanților. Este o premieră în istoria SUA

Donald Trump devine primul președinte din istoria SUA care este pus sub acuzare de două ori în timpul mandatului. Camera Reprezentanților a decis, miercuri, pentru a doua oară, declanșarea procedurii de impeachment (punere sub acuzare) împotriva președintelui în exercițiu Donald Trump. El este acuzat de „incitare la insurecție” pentru rolul pe care l-a avut în asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie, când o mulțime violentă a pătruns în sediul Congresului american, care se pregătea să valideze victoria lui Joe Biden în alegerile prezidențiale din 3 noiembrie 2020. 

Președintele ales Joe Biden a transmis un comunicat, la aproape patru ore de la votul istoric din Camera Reprezentanților, exprimându-și speranța că procesul împotriva lui Donald Trump, care se va muta acum în Senat, nu va întârzia calendarul audierilor pentru membrii administrației sale și nici eforturile de combatere a pandemiei.

Președintele Donald Trump a dat publicității un mesaj video în care condamnă violențele de la Capitoliu și spune că „adevărații” săi susținători n-ar fi făcut așa ceva. În schimb, nu pomenește nimic despre votul istoric din Camera Reprezentanților prin care este învinovățit el însuși pentru aceste violențe.

Vezi si

Vreme în general frumoasă în ultima lună de primăvară 

Administrația Națională de Meteorologie anunță că va fi vreme frumoasă în România în ultima lună …