Thursday , April 25 2024

Bărbat din Vicovu de Sus, fără permis și beat cui, reținut după ce a fost urmărit de poliție până a intrat cu mașina în poarta unei case

Luni seara, în jurul orei 18:40, lucrătorii de poliție din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, în timp ce efectuau serviciul de supraveghere și control al traficului rutier pe strada Ştefan cel Mare, pe raza localității Bivolăria, au observat circulând pe direcția comuna Vicovu de Jos – comuna Putna, un autoturism marca Toyota, înmatriculat în Irlanda.

S-a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire însă conducătorul auto nu s-a conformat, efectuând manevra de depășire a mai multor autoturisme care circulau regulamentar pe sensul de mers. Conducătorul autoturismului și-a continuat deplasarea aproximativ 300 m, după care a virat la stânga pe strada Domnească de pe raza localității Bivolăria. Acesta și-a continuat deplasarea aproximativ 200 m pe strada Domnească, iar într-o curbă la stânga, la intersecția cu strada Drumul cu Tei, conducătorul auto a pierdut controlul autoturismului, intrând în poarta unei gospodării. Conducătorul auto a coborât de la volanul autoturismului, fiind încătușat imediat.

Ulterior a fost identificat ca fiind  G. Constantin Marinel, de 39 de ani, cu domiciliul în orașul Vicovu de Sus. Cu ocazia verificării efectuate, s-a constatat faptul că are dreptul de a conduce ”cu Restricții – reținut”. Întrucât emana halenă alcoolică aceasta a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând valoarea de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. I-au fost recoltate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.  De asemenea, a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002 pentru lipsă documente, ITP expirată și poliță RCA expirată. S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

G. Constantin Marinel a fost reținut pentru o perioadă de 24 ore, ieri urmând a fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți în vederea luării unei măsuri preventive.

Vezi si

Cum a devenit o groapă de gunoi cea mai bună afacere a Primăriei Suceava. Economii de zece milioane de euro printr-o investiție de nici 2,5 milioane de euro

Un proiect de succes al Primăriei Suceava a fost dus la capăt u și nu …