Thursday , April 18 2024

20 de curse aeriene Suceava – Londra, după 4 ianuarie, cu cinci mai multe decât cele de București

„Programul poate suferi modificări în functie de evoluția pandemiei de COVID-19”, a ținut să specifice directorul regiei autonome Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava, Ioan Măriuța. Doncaster/Sheffield și Dortmund, Memmingen, Milano – Bergamo și Roma vor fi în continuare destinații externe folosite de companie WizzAir

avion, WizzAir, Suceava, obiectiv

În pofida contextul pandemic extrem de nefavorabil, la aeroportul sucevean există încă destule speranțe că s-ar putea redresa activitatea. Asta mai ales dacă restricțiile de trafic spre Marea Britanie vor fi ridicate după data de 4 ianuarie și nu vor fi reinstituite, ulterior.

Londra continuă să fie principala destinație de la Suceava, în contextul în care restricțiile vor fi ridicate și nu vor fi alte probleme pe parcurs, de pe aeroportul de la Salcea către cel de la Luton urmează să fie efectuate 20 de zboruri dus-întors. Nu este chiar ca în „vremurile bune” când erau zile în care circulau și două curse Suceava – Luton Londra, dar este de departe o perspectivă destul de optimistă cea în care în zilele de 4, 5, 6 (de două ori), 7, 8, 9, 10 ianuarie vor fi organizate curse spre și dinspre capitala Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. În următoarea decadă vor fi curse de la Suceava spre Londra și retur în zilele de 11, 13, 15, 17, 18 și 20 ianuarie. Alte zboruri Suceava – Londra și retur sunt programate în zilele de 22, 24, 25, 27, 29 și 31 ianuarie.

„Programul poate suferi modificări în functie de evoluția pandemiei de COVID-19”, a ținut să specifice directorul regiei autonome Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava, Ioan Măriuța și adăugând că este valabil nu doar în ceea ce privește zborurile spre Londra, dar și în celelalte destinații. În general, cursele de Londra au ca oră de aterizare 11:15 și de decolare spre capitala Marii Britanii ora 11:45. Cu trei excepții: una din cursele de pe 6 ianuarie va ateriza la ora 19:45 și va decola la ora 20:15 iar cele de 5 și 9 ianuarie vor ateriza la ora 20:10 și vor decola către Londra la ora 20:45.

Programul „provizoriu” al curselor aeriene de la Suceava pentru luna ianuarie cuprinde și alte date despre destinații din alte țări, dar care nu sunt nici pe departe atât de „solicitate” precum este Londra. De altfel, nici pe plan intern situația nu este mai bună, la singura destinație – Otopeniul – fiind planificate 15 decolări și 16 aterizări. Asta deoarece cursele TAROM aterizează seara, în jurul orei 22:55 iar decolarea este a doua zi dimineață la ora 05:20. Ultima aterizare în luna ianuarie a unei curse TAROM de la București la Suceava va fi în seara zilei de 31 și, prin urmare, decolarea va fi în prima zi a lunii următoare, asta explicând de ce sunt 15 decolări către București și 16 aterizări de la București la Suceava.

Doncaster/Sheffield și Dortmund vor fi singurele destinații externe – dacă nu apar modificări între timp – unde frecvența zborurilor va fi una constantă, pe toată luna ianuarie. Pentru prima destinație vor fi curse de duminică cu aterizarea la ora 11:10 și decolarea la ora 11:55, dar și o cursă de miercuri, 6 ianuarie, cu aterizare și decolare de la aceleași ore ca și în cazul curselor de duminică. Pentru cea de-a doua destinație menționată vor fi patru curse de vineri – 8, 15, 22 și 29 ianuarie – din care la prima cu aterizare la 18:50 și decolare la 19:20 iar următoarele trei vor fi cu aterizare la ora 16:15 și decolare la ora 16:50. De asemenea, în cazul celei de-a doua destinații externe menționate, vor fi curse și în zilele de 2 și, respectiv, 4 ianuarie.

Memmingen, Milano – Bergamo și Roma vor fi în continuare destinații externe folosite de companie WizzAir în ianuarie de la aeroportul sucevean, dar deocamdată în programul pentru luna viitoare sunt anunțate doar curse în prima jumătate a lui ianuarie. (Dan PRICOPE)

 

 

Vezi si

Trei adulți și doi copii răniți într-un accident petrecut între Cacica și Vârfu Dealului

Miercuri, după amiază, în jurul orei 15.15, un autoturism a ieșit în afara părții carosabile …