Tuesday , April 30 2024

Tânăr de 20 de ani, băgat în arest după ce a intrat peste o bătrână în casă, a lovit-o și i-a furat telefonul mobil

Marți dimineață, la ora  05:20, prin 112, op femeie din Câmpulung Moldovenesc a sesizat despre faptul că o persoană necunoscută a pătruns în locuința numitei Z. P., de 78 ani, din aceeași localitate, de unde a sustras un telefon mobil.

Din verificările efectuate s-a stabilit că la 03.11.2020, în jurul orei 05:00, o persoană neidentificată a pătruns în locuința numitei Z. P. prin forțarea ușii de acces a unei anexe ce are legătură directă cu imobilul în care aceasta locuiește.

După pătrunderea în locuință, autorul a întrerupt alimentarea cu energie electrică, fapt ce a alertat-o pe Z. P., care a ieșit din dormitor în hol, unde a fost surprinsă de către autor. Acesta a împins persoana vătămată în dormitor unde, folosind forța fizică și a căutat în interiorul pieselor de mobilier din cameră cu intenția de a sustrage bani sau bunuri de valoare.

Deoarece nu a găsit bani sau alte bunuri în dormitorul persoanei vătămate, autorul a sustras telefonul mobil al acesteia, ce se afla în încăpere pe o masă, după care a părăsit locul faptei.

În urma desfășurării activităților investigative și de cercetare penală, autorul a fost identificat în persoana lui Z. Nicolae, de 20 de ani, din  municipiul Câmpulung Moldovenesc. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, prin restituire.

În baza probatoriului administrat, în cauză s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Z. Nicolae pentru comiterea unei infracțiuni de „tâlhărie calificată”, acesta fiind introdus în CRAP al I.P.J. Suceava. Inculpatul  Z. Nicolae urmează a fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Vezi si

De miercuri, Thermonet oprește furnizarea căldurii în municipiul Suceava

THERMONET S.R.L., operatorul sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din municipiul Suceava,  a anunțat …