Tuesday , April 30 2024

Pacienți COVID decedați la Spitalul Județean pentru că au refuzat să primească oxigen. Un bolnav de la Vatra Dornei a așteptat opt ore un loc la ATI

Un bărbat din Vatra Dornei a stat opt ore în UPU, până s-a eliberat un loc la secția de Terapie Intensivă. Au fost pacienți care au murit pentru că au refuzat să li se administreze oxigen. ”Vin mulți pacienți care susțin că ei nu cred în existența acestui virus. Nu vor să țină masca cu oxigen”, spune managerul Spitalului Județean, Alexandru Calancea

 Situația de la Spitalul Județean este atât de gravă, încât rudele bolnavilor care ajung în stare critică se roagă să moară cineva pentru a se elibera un loc la secția de Terapie Intensivă Covid. Așa a pățit și un bărbat în vârstă de 54 de ani, din Vatra Dornei, pentru care nu a fost niciun loc liber și a primit oxigen în Unitatea de Primire Urgențe, unde a stat aproximativ opt ore.

Alexandru Calancea, medic, manager, Obiectiv
Dr. Alexandru Calancea, managerul Spitalului Judetean Suceava

”Au încercat colegii mei la toate spitalele limitrofe. Și la Bârlad au sunat, dar peste tot au primit același răspuns: «Nu avem niciun loc». Lumea nu înțelege că situația este foarte gravă. Mâine avem o ședință CJSU (Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta – n.r.) și sperăm că și celelalte spitale din județ vor începe să preia cazuri Covid 19”, a precizat medicul cardiolog Alexandru Calancea, managerul Spitalului Județean Suceava.  

Cadrele medicale sucevene nu luptă doar cu acest virus, ci și cu mentalități diferite. ”Vin mulți pacienți care susțin că ei nu cred în existența acestui virus. Nu vor să țină masca cu oxigen. Trebuie să ducem o adevărată luptă de convingere. Mulți susțin că au citit ei și știu mai bine. Nu avem ce face. Aștia suntem, fiecare cu temperamentul și caracterul său. Noi sperăm să facem față acestui val doi, care este mult mai agresiv decât primul”, a mai spus managerul unității spitalicești sucevene, completând că au fost pacienți care au decedat pentru că au refuzat să primească oxigen.

Astăzi dimineață era un singur loc liber la secția de Terapie Intensivă Covid, dar situația se schimbă de la o oră la alta. (Cristina RUȘTI)

secretarasite

Vezi si

Gheorghe Șoldan și-a depus candidatura la președinția CJ Suceava, în prezența ministrului Sorin Grindeanu

Deputatul PSD Gheorghe Șoldan și-a depus luni, aproape de ora 15:00, candidatura la președinția Consiliului …

No comments

  1. Nu cred? Atunci, sa le fie tarana usoara!