Tuesday , April 30 2024

Spania decretează stare de urgență din cauza pandemiei de COVID

Guvernul spaniol a anunțat, duminică, că instituie din nou starea de urgență. Este pentru a doua oară când Spania intră în stare de urgență de la începutul pandemiei, după cea din luna martie, notează Euronews.com.

Decizia de revenire în starea de urgență a fost luat în cadrul unei reuniuni extraordinare a Consiliului de Miniștri a avut loc duminică dimineață la Madrid. Premierul Sanchez a adăugat că ”propunerea a fost bine primită de majoritatea” guvernelor regionale ale Spaniei, ”care au solicitat-o”. Astfel, în urma ședinței care a durat două ore, cabinetul a fost de acord cu o stare inițială de alarmă de 15 zile, presa locală susținând că guvernul intenționează să prelungească măsura până în aprilie.

În toate regiunile din toată Spania se vor introduce restricții de circulație pe timp de noapte între orele 23:00 și 06:00.

Sâmbătă seara, administrațiile din cel puțin nouă regiuni ceruseră guvernului central din Madrid să declare starea de urgență sau își exprimaseră sprijinul pentru această mișcare. Aceasta va fi a doua stare de urgență declarată anul acesta în Spania, după cea din martie care a durat până în luna iunie.

Vezi si

Doar SUA pot opri un asalt israelian asupra orașului Rafah, afirmă Mahmoud Abbas

Președintele palestinian Mahmoud Abbas le-a cerut duminică Statelor Unite să împiedice o invazie israeliană în …