Tuesday , April 30 2024

Pelerinajul religios este interzis în județul Suceava din cauza creșterii cazurilor de COVID-19, iar la hramuri vor participa doar localnici

Sărbătorile religioase vor fi organizate numai cu localnici, iar accesul pelerinilor este interzis. O informare în acest sens a fost trimisă de biroul de presă al Instituției Prefectului – Județul Suceava după ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, convocată de prefectul Alexandru Moldovan în prima parte a zilei de miercuri, 7 octombrie.

„Toate administrațiile publice locale vor aduce de îndată la cunoștință parohiilor de pe raza administrativ-teritorială de competență despre permiterea organizării sărbătorilor religioase numai cu participarea persoanelor care au domiciliul/reședința în localitatea unde se desfășoară activitatea, fără participarea persoanelor/pelerinilor din alte localități”, a transmis prefectul Alexandru Mol­dovan.

Luând în consi­derare par­ticulari­tă­țile acestei pe­­­rioade, de apro­pierea sezonului rece, de contextul epidemic la nivel național, precum și de faptul că sunt semnalate tot mai des episoade de nerespectare a măsurilor sanitare preventive, atât în rândul populației, a agenților economici, dar mai îngrijorător la nivelul personalului din instituții publice, prefectul județului Suceava a solicitat ședințe operative cu structurile MAI și inspectorii DSP Suceava în mod periodic, în care să se stabilească măsuri suplimentare în cadrul planului de acțiune și control, adaptat la evenimentele  particulare, culturale și religioase programate în această perioadă. Conform analizei realizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, în ultimele 14 zile în județul Suceava s-au înregistrat un număr de 614 cazuri noi, ceea ce reprezintă o medie de aproximativ 40 de cazuri noi pe zi, o evoluție relativ constantă fără a se înregistra o creștere accelerată. Potrivit precizărilor directorului DSP Suceava, doctorul Dinu Sădean, la nivelul județului avem un singur focar, la un centru rezidențial din orașul Siret, unde sunt 14 cazuri și care urmează să se închidă mâine. (D.P.)

secretarasite

Vezi si

De miercuri, Thermonet oprește furnizarea căldurii în municipiul Suceava

THERMONET S.R.L., operatorul sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din municipiul Suceava,  a anunțat …