Monday , May 6 2024

Mircea Sandu, audiat la DNA in cazul “spaga pentru titlu”

DNA continuă seria audierilor personajelor din fotbalul românesc care în utlimele două zile au fost implicate în dezvăluirile privind o tentativă de corupţie. După şeful arbitrilor, urmează chiar cel de la care a pornit scandalul, preşedintele FRF, Mircea Sandu. Gigi Becali a fost şi el chemat la declaraţii de procurorii anticorupţie.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a fost audiat joi dimineaţă la DNA în urma dezvăluirilor făcute marţi, când l-a acuzat pe patronul clubului Poli Timişoara, Marian Iancu, că avea pregătite 2 milioane de euro care urmau să fie “plasate” la LPF şi la arbitri, pentru a asigura titlul bănăţenilor.

“Am auzit de la un ziarist sau de la cineva la prezentarea unui sponsor sau la o festivitate… S-a lansat ideea că Iancu s-ar fi exprimat în diverse cercuri că are la dispoziţie 2 milioane de euro pentru a lua campionatul, 1,5 milioane pentru Ligă şi 500.000 pentru arbitri. Dar eu vorbesc de o poveste petrecută cu câţiva ani în urma, 3-4 ani. Nu am nicio informaţie legată de acest campionat şi nu am nicio probă ca să pot să propun măsuri”, a spus Sandu, la ieşirea de la audieri.

Tot în cazul “Şpagă pentru titlu” a fost chemat la DNA şi finanţatorul Stelei, Gigi Becali, care a susţinut şi el că avea cunoştinţă despre o tentativă de corupţie.

Marţi, preşedintele FRF, Mircea Sandu, l-a acuzat pe patronul Timişoarei, Marian Iancu, că a intenţionat să ofere şpagă pentru ca echipa sa să câştige campionatul. Spusele lui Sandu au fost confirmate într-o oarecare măsură de finanţatorul Stelei, Gigi Becali. Acesta susţine că auzise de la şeful arbitrilor, Vasile Avram, că “cineva mare de la Ligă l-a pus faţă în faţă cu un patron de echipă mare, cu şanse la titlu”, care voia să se asigure că va avea parte de arbitraje favorabile, dar a precizat că nu ştia despre cine şi despre ce sumă era vorba.

Miercuri, procurorii DNA l-au audiat deja pe preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Vasile Avram.

Vezi si

Bucovina Rădăuți și-a asigurat prezența la barajul de promovare în Liga a II-a

Bucovina Rădăuți și-a asigurat și din punct de vedere matematic prezența la barajul de promovare, …