Tuesday , May 7 2024

Angajati ai B1 TV in izolare dupa ce Silviu Manastire a fost confirmat cu COVID. Orban si Nicusor Dan, contacti, asteapta rezultatele testelor

Silviu Mănăstire, moderator la B1 TV, a fost diagnosticat cu COVID-19. Sâmbătă, jurnalistul a anunţat conducerea B1TV că a fost infectat, iar de atunci mai mulţi angajaţi au intrat în carantină şi vor fi testaţi şi ei, a precizat directorul general al postului de televiziune, Sorin Oancea, pentru Libertatea.ro. Marţi seară, Silviu Mănăstire l-a avut invitat pe premierul Ludovic Orban, care luni a anunţat că îşi anulează toate întâlnirile şi se va testa pentru COVID-19. În izolare a intrat şi ministrul Sănătăţii, iar Nicusor Dan a anuntat ca isi face si el testul luni. Ambii au fost invitati la emisiunea lui Manastire saptamana trecuta.

“Deocamdată am o formă asimptomatică, în afara de pierderea mirosului şi gustului nu am şi alte simptome agresive. Am avut invitaţi mulţi la televiziune, a fost campanie electorală şi există forma asta pasivă a virusului, se transmite destul de rapid. Asimptomaticii transmit virusul şi nu poţi să îţi dai seamă când l-ai luat. Recomandarea mea este să vă protejaţi şi să respectaţi la sânge măsurile de protecţie”, a declarat Silviu Mănăstire la B1TV.

După ce Silviu Mănăstire a aflat că este infectat cucoronavirus, alţi patru angajaţi ai postului B1TV au intrat în izolare şi vor fi testaţi.

“Sâmbătă după-amiază, Silviu Mănăstire ne-a informat că testul lui pentru COVID a ieșit pozitiv. Toată echipa de la emisiune este acasă, în izolare – Silviu Mănăstire, cameramanul, producătorul, make-up artistul și regizorul de platou. Toate testele pe care le vor face oamenii sunt plătite de noi și pot reveni la muncă atunci când testele pentru COVID-19 vor fi negative”, a spus Sorin Oanea, pentru Libertatea.ro.

Guvernul a anunţat că au fost suspendate întâlnirile de luni ale lui Ludovic Orban, după ce premierul a intrat în contact cu o persoană infectată cu noul coronavirus într-un platou de televiziune. Este vorba despre moderatorul TV, Silviu Mănăstire, care i-a intervievat ulterior pe Nicuşor Dan, actualul primar ales al Capitalei, şi pe Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii. Acestia isi fac si ei testul luni.

Vezi si

Președintele Iohannis se întâlnește azi cu Joe Biden la Casa Albă

Președintele României, Klaus Iohannis, se va afla, în perioada 7-8 mai, într-o vizită de lucru …