Thursday , March 28 2024

Primii elevi din județul Suceava depistați cu COVID. Trei cazuri disparate, care nu au legătură cu cele 52 de cadre didactice infectate cu coronavirus

secretarasite


Este vorba despre un elev de clasa a IX-a de la Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” Suceava, unul de clasa a X-a de la Colegiul Național ”Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc și un elev de clasa a IV-a de la Școala Gimnazială Iaslovăț. În ceea ce privește ultimele cazuri de infectare cu coronavirus în rândul angajaților din școli, au mai fost depistați pozitiv cu COVID-19 un paznic de la Colegiul Tehnic ”Lațcu Vodă” Siret, o învățătoare de la Școala Gimnazială nr. 6 Suceava, un profesor de la Liceul ”Natanael” Suceava și un cadru didactic de la Școala Gimnazială Milișăuți.

Zilele trecute au fost testați primii elevi din județul Suceava care fie au intrat în contact cu persoane infectate cu COVID-19, fie au prezentat simptome specifice, iar rezultate a trei dintre ei sunt pozitive. Potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, cazurile sunt disparate și nu au legătură cu niciunul dintre angajații din sistemul de învățământ depistați pozitiv la COVID-19, de la începutul anului școlar. ”Avem 61 de angajați din învățământ depistați pozitiv în urma testelor pentru COVID-19, dintre care 52 sunt cadre didactice și 9 personal administrativ. Vestea bună e că acest cazuri sunt distribuite în mai multe zone ale județului, ceea ce înseamnă că nu generează focare. Avem și primii 3 elevi depistați zilele aceastea.

Este vorba despre un elev de clasa a IX-a de la Colegiul Economic Suceava, unul de clasa a X-a de la Colegiul <Dragoș Vodă> Câmpulung și un elev de clasa a IV-a de la Școala Gimnazială Iaslovăț”, a declarat Gabriela Băncilă, purtătorul de cuvând al DSP Suceava. Potrivit acesteia, în cazul clasei din care face parte elevul de la Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” Suceava cursurile s-au desfășurat online încă din data de 14 septembrie, deci nu există riscul contaminării colegilor sau profesorilor. În ceea ce-l privește pe liceanul de la Colegiul Național ”Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc, cursurile s-au desfășurat în scenariul hibrid, însă ancheta epidemiologică a arătat că elevii au purtat măști și au fost respectate toate măsurile de siguranță în școală, astfel că toți colegii elevului depistat pozitiv vor face cursurile online în perioada următoare, iar spațiile de învățare au fost deja dezinfectate. La fel s-a întâmplat și în cazul clasei din care face parte elevul din Iaslovăț, iar cinci membrii ai familiei acestuia, contacți direcți, au primit ordin de carantinare la domiciliu.

În ceea ce privește ultimele cazuri de infectare cu coronavirus depistate în rândul angajaților din școli, veștile sunt bune, în sensul că nu există focare, ci cazuri singulare. Potrivit DSP Suceava, au mai fost depistați pozitiv cu COVID-19 un paznic de la Colegiul Tehnic ”Lațcu Vodă” Siret, o învățătoare de la Școala Gimnazială nr. 6 Suceava, un profesor de la Liceul ”Natanael” Suceava și un cadru didactic de la Școala Gimnazială Milișăuți.
Potrivit IȘJ Suceava, până în acest moment, nicio altă unitate de învățământ din județ nu a schimbat scenariul de desfășurare a activității didactice din cauza evoluției epidemiologice. Drept urmare, 14 unități de învățământ din județ funcționează după scenariul roșu, și anume 100% online. Este vorba despre Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava, Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” Fălticeni, Colegiul Tehnic ”Lațcu Vodă” Siret, Școala Gimnazială ”Petru Mușat” Siret și Grădinița cu Program Normal Siret, Școala Gimnazială nr. 2 Vatra Dornei, Școala Gimnazială ”Aurelian Stanciu” Salcea, Școala gimnazială ”Cristofor Simionescu” Plopeni, Școala primară ”Constantin Diaconu” Mereni, Grădinița cu program normal Plopeni, Școala gimnazială ”Mandache Leocov” Prelipca și Școala gimnazială ”Costache Iacob” Văratec, Școala Gimnazială Ciocănești și Grădinița cu Program Normal Ciocănești. (Oana NUȚU)

secretarasite

Vezi si

 Bărbat din Dornișoara, amendat cu 5.000 de lei pentru că a fost prins transportând fără acte lemn de foc de  1.300 de lei

Miercuri, la ora 18:00, lucrătorii de poliție din cadrul SPR 15 Vatra Dornei, împreună cu …