Monday , April 29 2024

Navalnii a fost externat. Spitalul din Berlin: Refacerea completa a opozantului rus este posibila

secretarasite


Opozantul rus Aleksei Navalnii, spitalizat de la 22 august, la Berlin, si care ar fi fost otravit cu noviciok, a fost autorizat marti sa paraseasca spitalul, din care a fost externat miercuri, iar o refacere completa este posibila, a anuntat miercuri Spitalul berlinez Charite, relateaza AFP.
“Starea sanatatii pacientului s-a ameliorat, iar terapia intensiva a fost intrerupta” dupa 32 de zile de spitalizare, a anuntat intr-un comunicat institutia, una dintre cele mai reputate din lume.
“Avand in vedere desfasurarea tratatemtului in acest stadiu si starea actuala a pacientului, medicii considera ca o refacere completa este posibila”, anunta spitalul berlinez.

“Eventualele consecinte pe termen lung ale otravirii grave pot fi evaluate doar dupa tratament”, a avertizat, insa, Charite.
Opozantul numarul unu al Kremlinului a postat in ultimele zile mai multe fotografii in care apare, inclusiv una impreuna cu sotia sa, intr-un balcon al spitalului, in care este slabit si are cearcane la ochi.
Potrivit sustinatorilor lui Navalnii, urme de noviciok au fost gasite pe o sticla de apa pe care au luat-o din camera de hotel in care s-a cazat in Siberia.

Lui Navalnii i s-a facut rau in timpul unui zbor, in Rusia, la 20 august, si a fost internat initial intr-un spital siberian, dupa care a fost transferat in Germania.
Mai multe laboratoare specializate – german, francez si suedez – au stabilit ca a fost victima unei otraviri cu un agent neurotoxic de tip noviciok., lucru pe care Moscova il contesta.

secretarasite

Vezi si

Situaţia de pe front s-a ”deteriorat”, afirmă comandantul-şef al forţelor ucrainene

Comandantul-şef al forţelor ucrainene, Oleksandr Sîrski, a indicat duminică în social media că situaţia de …