Friday , March 29 2024

219 ordine de prefect privind încetarea mandatelor unor alesi locali, emise în ultimele două săptămâni

secretarasite


Aproape 2,7 milioane buletine de vot distribuite în județ pentru alegerile locale de duminică

În perioada 7 – 22 septembrie au fost emise un număr de 219 de acte administrative privind încetarea calității de ales local pentru mai mulți primari și consilieri locali din județul Suceava. Conform unui comunicat al Prefecturii Suceava, este vorba despre 14 ordine de prefect prin care se constată încetarea de drept a mandatului a unor primari cum ar fi cei din localitățile Capu Câmpului, Frasin, Moara, Ostra, Păltinoasa, Râșca, Ulma, Vadu Moldovei ș.a. din care 9 ordine au fost contestate în instanța de contencios administrativ până în data de 22 septembrie.

La acestea se adaugă 205 de ordine de prefect prin care se constată încetarea de drept a mandatului consilierului local, în cazul a trei consilieri locali fiind formulată plângere prealabilă. „Menționăm faptul că pentru toate cazurile în care Instituția Prefectului – Județul Suceava a luat act cu privire la intervenirea situației de încetare înainte de termen a mandatelor de primar/consilier local care au ales să candideze la alegerile locale din 27 septembrie 2020 pe lista unui alt partid politic sau alte situații prevăzute de legislația în vigoare, au fost emise ordine de prefect privind încetarea de drept a mandatului de primar, precum și în situația consilierilor locali, cu respectarea strictă a procedurilor și termenelor legale”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Suceava.

Luni, 21.09.2020, a avut loc, o ședință de lucru privind alegerile locale din 27 septembrie a.c., în sistem videoconferință, la care a participat Gheorghe Sorescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, iar pe plan local prefectul și subprefecții județului Suceava. În cadrul videoconferinței au fost discutate aspecte privind livrarea, recepția, depo­zitarea si verificarea conform machetelor a buletinelor de vot.

Conform unui comunicat de presă al Prefecturii Suceava transmis în cursul zilei de marți, 22 septembrie, la nivelul județului Suceava, machetele au fost realizate în cadrul Instituției Prefectului, fiind verificate și apoi s-a dat „bun de tipar” de fiecare președinte de circumscripție electorală municipală/orășenească/comunală și transmise la Regia Autonomă „Monitorul Oficial” pentru tipărire. Au fost realizate câte 114 machete pentru primari, consilii locale și câte o machetă pentru Consiliul Județean, res­pectiv pentru președinte Consiliu Județean. Sâmbătă, 19.09.2020, au fost preluate un număr total de 2.696.000 buletine de vot, respectiv 674.000 buc. buletine de vot pentru fiecare primar de u.a.t./consiliu local/ președinte consiliu județean/ consiliu județean. (D.P.)
secretarasite

 

Vezi si

 Bărbat din Dornișoara, amendat cu 5.000 de lei pentru că a fost prins transportând fără acte lemn de foc de  1.300 de lei

Miercuri, la ora 18:00, lucrătorii de poliție din cadrul SPR 15 Vatra Dornei, împreună cu …