Thursday , April 25 2024

396 de suceveni diagnosticați cu COVID au murit de la începutul pandemiei, 13 doar săptămâna trecută

secretarasite

Suntem pe locul 5 în țară că număr de cazuri de infectare săptămâna trecută, arată statistică Institutului Național de Sănătate Publică. Județul Suceava apare în acest raport săptămânal printre cele 9 județe, plus Capitala, cele mai vulnerabile în față răspândirii coronavirusului, fiind plasat pe un trend ascendent de evoluție a COVID 

În raportul săptămânal al Institutului Național de Sănătate Publică, ce cuprinde situația epidemiologică în săptămâna 14 – 20 septembrie, județul Suceava este enumerat printre cele 9 județe, plus Capitala, cu vulnerabilitatea cea mai ridicată în fața răspândirii coronavirusului. Sunt foarte vulnerabile județele: Alba, Bacău, Bihor, Cluj, Covasna, Prahova, Neamț, Suceava și Vâlcea, precum și Bucureștiul.

De altfel, județul Suceava se află printre cele 15 din România care se situează pe un trend ascendent privind răspândirea COVID.

Vulnerabilitatea este un indicator calculat în baza ratei de incidență, numărului de focare, ratei de transmitere, gradului de ocupare din secțiile destinate pacienților cu coronavirus și secțiile ATI. În urmă cu o săptămână, șapte județe erau cu vulnerabilitate ridicată.

În săptămâna 14-20 septembrie, în județul Suceava s-au înregistrat 356 de cazuri de infectare cu coronavirus, cifră care ne situează pe locul 5 în țară după Bucureșți, Iași, Cluj și Prahova.

De la începutul pandemiei în județ au murit 396 de persoane diagnosticate cu COVID, de departe cea mai ridicată cifra dintre județele țării. 16 suceveni au murit doar în ultima săptămâna (383 de decese erau raportate în săptămâna 7 – 13 septembrie).

Iată câteva date statistice din ultima săptămâna privind evoluția cazurilor și a deceselor cauzate de COVID:

În săptămâna 14 – 20 septembrie, 32.8% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Iași, Cluj, Timiș și Suceava.

    • În 11 județe și municipiul București seînregistreazăo rată de incidența cumulată peste 100/100.000 locuitori. Aici este inclus și județul Suceava, cu o rată de 102,8/100.000 de locuitori.
    • 32% din totalul deceselor au fost înregistrate în București, Maramureș, Bihor, Hunedoara și Prahova.
    • 1 caz din 23 la nivel național a fost înregistrat la personal medical.
    • 80.7% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 59.8% din decese au fost la bărbați.
    • 95% dintre persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată. (C.A.)

secretarasite

Vezi si

Gheorghe Flutur a verificat din nou lucrările la drumurile județene. “Tot județul este un șantier”

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost din nou, miercuri, pe șantierele unde se …