Tuesday , April 23 2024

Bărbat băgat în arest după ce a fost prins la volanul unei dube beat cui și fără permis

Luni după-amiază, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce acționa împreună cu un echipaj din cadrul R.A.R. Suceava pe linia verificării stării tehnice a autovehiculelor, pe DN 2, în localitatea Păltinoasa, a oprit pentru control autoutilitara marca Mercedes-Benz Vito, la volanul căruia se afla P. C., de 34 ani, din Todirești.

test, alcool, fiola, alcooltest, politie, Obiectiv

Deoarece conducătorul auto emana miros de băuturi alcoolice, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care acesta a fost condus la Spitalul Orășenesc Gura Humorului, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
secretarasiteVerificându-se bazele de date ale poliției, s-a constatat faptul că P. C. a deținut permis de conducere, însă i-a fost anulat ca urmare a condamnării într-o cauză penală, în care a fost cer­-cetat tot pentru comiterea unei infracțiuni la regimul rutier, bărbatul neposedând permis de conducere pentru nici un fel de categorie de vehicule.
În urma verificărilor efectuate în baza de date a deținătorilor de autovehicule din România, s-a constatat faptul că autouti­-litara marca Mercedes-Benz figurează ca fiind deținută de S.C. PRODCOM S.R.L., din Mălini, însă P. C. a declarat faptul că a achiziționat-o în urmă cu circa 2 luni, fără a întocmi vreun act de vânzare-cumpărare cu administratorul societății, urmând ca aceste aspecte să fie clarificate în timpul anchetei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost anulată” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

Organele de cercetare ale poliției judiciare au luat față de acesta măsura reținerii pentru 24 de ore, începând cu data de 14.09.2020, orele 19.00 până la data de 15.09.2020, orele 19.00, cel în cauză fiind condus și introdus în arestul I.P.J. Suceava.

secretarasite

Vezi si

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană organizează  o delegație de companii internaționale interesate să descopere potențialul de afaceri al orașului Siret și al Bucovinei

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România)  organizează în perioada 22-24 mai o delegație …