Friday , April 19 2024

Transporturi ilegale de lemn, interceptate de polițiștii suceveni pe DN2E

Săptămâna trecută, în zilele de 3 și 4 septembrie, precum și luni, 7 septembrie, polițiști din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul de Ordine Publică-Biroul Combaterea Delictelor Silvice în cooperare cu specialiștii silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au acționat pe DN2E, pe raza comunelor Păltinoasa, Cornu Luncii, Valea Moldovei și  Mălini, pe linia res­pectării prevederilor legale privind transportul de material lemnos.

Astfel, pe 3 spetembrie, la ora 04.50, polițiștii au oprit pentru control pe raza comunei Cornu Luncii autoutilitara condusă de un bărbat din Capu Codrului, care transporta, conform avizului de însoțire, 4,20 mc cherestea de esență rășinoase. Întrucât existau suspiciuni cu privire la volumul materialului lemnos, s-a cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta cu 3,27 mc in plus fată de volumul înscris în avizul de însoțire.  De asemenea, s-a constatat faptul că, specificațiile înscrise in avizul de însoțire prezentat pentru control, nu cores­pund cu specificațiile materialului lemnos transportat. În cauză, s-au aplicat două sancțiuni contravenționale in valoare totală de 11.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității de 3,27 mc cherestea rășinoase, care a fost predată în custodie Ocolului Silvic Mălini.

În aceeași zi, la ora 05.50, o patrulă de poliție a oprit pentru control în localitatea Sasca Nouă ansamblul auto format din cap tractor și remorcă condus de un bărbat care transporta conform avizului de însoțire cantitatea de 44,62 mc cherestea de esență rășinoase. Întrucât existau suspi­ciuni cu privire la volumul materialului lemnos,s-a cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta cu  8,75 mc în plus fată de volumul înscris in avizul de însoțire.   De asemenea, s-a constatat faptul că specificațiile înscrise în avizul de însoțire prezentat pentru control, nu cores­pund cu specificațiile materialului lemnos transportat.

În cauză, s-au aplicat două sancțiuni contravenționale în ­va­loare totală de 11.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității de 8,75 mc cherestea rășinoase, care a fost predată in custodie Ocolului Silvic Mălini.

Pe 4 septembrie, la ora 11.50, o patrulă de poliție a oprit pentru control pe raza localității Berchișești autoutilitara condusă de un bărbat din comuna Slatina, care transporta material lemnos.  Întrucât conducătorul auto a declarat că nu deține documente de proveniență pentru materialul lemnos transportat, s-a cerut sprijinul specialiștilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta 2,86 mc cherestea de esență rășinoase.

In cauză, s-a dispus sancționarea contravențională a conducătorului auto pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității de 2,86 mc cherestea(grinzi) de esență rășinoase, care a fost predată in custodie Ocolului Silvic Gura Humorului.

Tot vineri, 4 septembrie, o patrulă de poliție a oprit pentru control pe raza comunei Capu Codrului autoutilitara condusă de un bărbat care transporta, conform avizului de însoțire cantitatea de 9,68 mc cherestea de esență rășinoase.

Din verificările efectuate s-a constatat faptul că, în baza aceluiași aviz de însoțire s-a efectuat un transport multiplu de material lemnos, motiv pentru care s-a aplicat o sancțiune contravențională în ­va­loare de 15.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Gura Humorului.

secretarasite

Vezi si

21 de elevi de la ”Hurmuzachi”, calificați la etapele naționale ale olimpiadelor școlare, de la aproape toate disciplinele din planurile-cadru

”Lotul olimpicilor naționali de la CNEH cuprinde, astfel, 21 de elevi calificați la 13 discipline …