Thursday , April 25 2024

120 de cazuri active de COVID in municipiul Suceava, 438 in judet. HARTA cu numarul de cazuri in evolutie in fiecare localitate

438 de cazuri in evolutie de infectare cu coronavirus sunt in judetul Suceava luni, 7 septembrie. Prefectura a intocmit o harta cu numarul de cazuri active. Municipiul Suceava are 120 de cazuri in evolutie, Radauti 39, comuna Scheia 17, Siret 14, Vatra Dornei si Ipotesti cate 13, Campulung Moldovenesc, Gura Humorului, Falticeni cate 12 cazuri active. 10 cazuri sunt in evolutie la Malini, iar cate 7 la Putna si Udesti. Restul localitatilor au sub 5 cazuri, iar 38 de localitati din cele 114 ale judetului nu au niciun caz (mai ales in zona de munte a judetului si in sud).

Luni, 7 septembrie, ora 9.00, conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 4564 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 8 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 15 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 499 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 157 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 81 pacienți sunt în zona tampon și 261 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 157 pacienți diagnosticați Covid- 19, 117 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 29 forme ușoare, iar 11 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI, dintre care trei sunt ventilați mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 374 de paturi libere din care 33 pentru pacienți Covid-19, 219 în sectorul Non-Covid și 122 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 7 paturi pentru pacienți non- Covid, 4 paturi pentru pacienti Covid-19 și 26 de ventilatoare din care 8 pentru pacienți Covid-19.

La Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați 81 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 45848 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 80 persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 411 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea, în izolare la domiciliu se află 160 persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 38 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 22 au câte un caz în evoluție, 35 au sub cinci cazuri în evoluție, 8 au sub zece cazuri în evoluție iar 11 au peste zece cazuri în evoluție.

în județul Suceava sunt 438 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție, informeaza Prefectura Suceava.

La nivelul judetului Suceava, incidenta cumulata a cazurilor de infectare este de 0.58 la mia de locuitori.

La această dată, în județul Suceava, din cele 114 de unități administrativ teritoriale, 97 sunt incadrate in scenariul verde, avand o incidenta de infectare de sub 1 la mia de locuitori si 17 localitati sunt incadrate in scenariul galben, avand o incidenta a cazurilor de infectare de peste 1 la mia de locuitori.
secretarasite

Vezi si

Gheorghe Flutur a verificat din nou lucrările la drumurile județene. “Tot județul este un șantier”

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost din nou, miercuri, pe șantierele unde se …