Thursday , April 18 2024

Viitoarea autostradă A7 ce va fi realizată cu finanțare europeană se va intersecta cu un drum județean aflat în curs de modernizare, tot printr-un program european

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că drumul județean care face legătura dintre municipiul Suceava și județul Iași, tranzitând localitățile Ipotești, Bosanci, Udești, Liteni și Dolhasca se va intersecta cu viitoarea autostradă A 7. „Acest drum se va intersecta cu autostrada A 7 Siret – Suceava – București și care va trece prin zona Liteni – Dolhasca”, a spus Gheorghe Flutur. El a subliniat că este foarte importantă este această investiție în infrastructura de autostrăzi. „Eu văd o perspectivă foarte frumoasă zonei Liteni – Dolhasca. Sunt convins că se vor crea multe locuri de muncă în zona autostrăzii”, a declarat președintele CJ Suceava. El a menționat că în doi ani se vor finaliza proiectele tehnice și exproprierile urmând ca apoi să înceapă execuția autostrăzii.

„Guvernul nostru va semna zilele viitoare contractele de proiectare și urmează exproprierea și toată documentația în circa doi ani de zile ca apoi să începem construcția acestei autostrăzi pe patru benzi care să facă legătura cu București”, a spus Gheorghe Flutur. Atât șeful administrației județene, cât și primarul orașului Liteni, Tomiță Onisii, sunt convinși că viitoarea autostradă A 7 Siret – Suceava – Pașcani – Bacău – Focșani – Buzău – Ploiești și de acolo mai departe spre București va contribui la dezvoltarea acestei zone a județului.

secretarasite

Președintele CJ a amintit că săptămâna viitoare, la Suceava, va fi semnat contractul pentru realizarea documentației necesare pentru viitoarea autostradă care leagă Suceava de București, care va trece și prin Liteni, autostrada A7 Siret – Suceava – București. Gheorghe Flutur a precizat că aceasta va fi o investiție pe fonduri europene de circa 2,5 miliarde de euro, pe ruta lege Siret, Suceava, Liteni, Dolhasca, Pașcani, Ploiești, București. „Este un drum pe care tinerii vor putea pleca mai ușor la București, dar se vor putea și întoarce acasă”, a afirmat Gheorghe Flutur.

La rândul său, primarul Tomiță Onisii a ținut să aprecieze faptul că președintele CJ Suceava s-a luptat pentru construcția autostrăzii A7 Siret – Suceava – București, care va trece prin zona orașului Liteni. „Este o autostradă care va da posibilitatea orașului Liteni să aibă o deschidere mult mai mare spre dezvoltare, spre civilizație, spre un trai mai bun a locuitorilor de aici”, a precizat Tomiță Onisii. (D.P.)

Vezi si

Adăpost de animale incendiat intenționat la Marginea (FOTO, VIDEO)

Pompierii militari ai Detașamentului Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor voluntare pentru situații de urgență Marginea …

No comments

  1. Si la capatul autostrazii A7 in siret se va construi o fabrica TESLA.