Friday , March 29 2024

Un “viteaz” din Siret, cu o gioarsă de BMW, urmărit de polițiști cu focuri de armă de la Dărmănești până la Suceava

In timpul urmăririi, individul a lovit și o mașină a poliției. Până la urmă, el a fost prins după ce, într-o curbă, a pierdut controlul volanului și a ieșit în afara șoselei. Tânărul de 20 de ani a ajuns în arest, dar nu era clar ce l-a determinat să facă tot circul din moment e nu era nici băut și avea permis de conducere 

În noaptea de marți spre miercuri, în jurul orelor 00.10, echipajul de poliție rutieră din cadrul Serviciului Rutier, Biroul Drumuri Naționale, a observat un autoturism care se deplasa pe D.N. 2, pe raza localității Dărmănești, pe sensul de mers Suceava-Dărmănești, nerespectând regimul legal de viteză. Polițiștii au oprit mașina respectivă, moment în care un alt autoturism, marca BMW 320 D, care circula pe aceeași direcție de mers cu autospeciala de poliție, a efectuat manevra de depășire neregulamentară a autospecialei în cauză, într-o zonă aflată sub acțiunea indicatorului rutier „Depășirea Interzisă” și a marcajului rutier longitudinal continuu simplu, rulând cu o viteză excesivă. Echipajul rutier a trecut la urmărirea autoturismului BMW 320 D, efectuând semnale de oprire a acestuia însă conducătorul autoturismului în cauză nu s-a conformat fiind necesară urmărirea acestuia pe ruta Dărmănești – Suceava – Adâncata, timp în care autoturismul urmărit rula cu viteză excesivă și efectua manevre de depășire neregulamentare, punând în pericol viața celorlalți participanți la trafic.

Pe parcursul urmăririi s-a dispus măsura instituirii mai multor filtre formate din lucrători din cadrul poliției rutiere/ordine publică, însă autovehiculul în cauză nu a respectat semnalele de oprire forțând și reușind a-și continua deplasarea.

Odată ajuns la km 03+050 m, municipiul Suceava, autovehiculul BMW 320 D, ca urmare a nerespectării regimului legal de viteză a  efectuat virajul la stânga într-o curbă periculoasă, părăsind partea carosabilă. În acest moment, patrula de poliție a blocat vehiculul în cauză, însă acesta a efectuat manevra de mers înapoi intrând în coliziune ușoară cu partea stânga a autospecialei de poliție. În continuare, lucrătorii poliției rutiere au procedat la somarea prin folosirea armamentului din dotare, fiind executate 4 focuri în plan vertical însă autoturismul în cauză și-a continuat deplasarea.

La o distanță de un km distanță, respectiv la  km 04+400 m, autovehiculul în cauză nu a adaptat viteza de deplasare la efectuarea manevrei de viraj la stânga într-o curbă periculoasă, pierzând controlul asupra direcției de mers și părăsind partea carosabilă și intrând în coliziune cu vegetația forestieră din vecinătatea D.N. 29A.

În urma impactului, conducătorul auto a părăsit habitaclul autovehiculului în cauză continuându-și deplasarea pedestră însă patrula aflată în urmărirea sa, a reușit imobilizarea acestuia în zona producerii evenimentului rutier. A fost identificat H. Emanuel C., de 20 de ani, din orașul Siret.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „distrugere” și „vătămare corporală din culpă”, iar față H. Emanuel C. dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore. (C.A.)

Vezi si

Puștan de 12 ani, filmat conducând un BMW prin Verești (VIDEO)

Miercuri dimineață, pe rețeaua  Facebook, pe pagina ”Suceava Fail”, a fost postată o înregistrare video …