Friday , April 19 2024

Pentru 6 din cele 50 de posturi vacante de directori școlari și directori adjuncți se înregistrează concurență

S-au înscris câte doi candidați pentru posturile de directori ai școlilor gimnaziale Bosanci și Berchișești și pentru posturile de director adjunct la Centrul Scolar de Educație Incluzivă Suceava, Scoala Gimnazială Frătăuții Vechi, școala Gimnazială ”Constantin Morariu” Pătrăuți și la Scoala Gimnazială ”Mihail Sadoveanu” Fălticeni. Azi are loc, la sediul IșJ Suceava, susținerea interviului de departajare pentru 12 candidați, care vor avea de prezentat în 20 de minute planul operațional pentru anul școlar 2020-2021, propus pentru unitatea de învățământ pentru care candidează, și vor răspunde unor întrebări privind legislația școlară 

Candidații pentru numirea prin detașare în interesul învățământului pe funcțiile vacante de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar din județul Suceava, pentru anul școlar 2020-2021 sunt evaluați în această perioadă. Sunt vacante 50 de posturi în unitățile școlare din județ, dintre care 34 sunt posturi de director și 16 de director adjunct. Pentru șase dintre aceste posturi se înregistrează concurență, restul având câte un singur candidat înscris pentru ocuparea funcțiilor vacante prin detașare în interesul învățământului. Așadar, azi are loc, la sediul Inspectoratului școlar Județean (IșJ) Suceava, susținerea interviului de departajare, probă destinată posturilor pentru care s-au înscris mai mulți candidați. Sunt programați 12 candidați, care vor avea de prezentat în 20 de minute planul operațional pentru anul școlar 2020-2021, propus pentru unitatea de învățământ pentru care candidează, și vor răspunde unor întrebări privind legislația școlară. Comisia din cadrul IșJ Suceava va evalua câte 2 candidați pentru posturile de director adjunct la Centrul școlar de Educație Incluzivă Suceava, la școala Gimnazială Frătăuții Vechi, la școala Gimnazială ”Constantin Morariu” Pătrăuți și școala Gimnazială ”Mihail Sadoveanu” Fălticeni. Tot câte doi candidați și-au depus dosarele pentru posturile de directori ai școlilor gimnaziale Bosanci și Berchișești, fiind așteptați să susțină interviul de departajare azi, conform orei la care sunt programați.

La nivelul municipiului Suceava sunt vacante posturile de director de la Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir”, școala Gimnazială ”Jean Bart”, Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret”, Seminarul Teologic Liceal Ortodox ”Mitropolitul Dosoftei”, Colegiul Tehnic ”Samuil Isopescu” și posturile de director adjunct de la școlile gimnaziale ”Ion ­Crean­gă” și ”Miron Costin” și colegiile ”Dimitrie Cantemir”, ”Spiru Haret”, ”Al. I. Cuza” și ”Samuil Isopescu”, dar și de la Centrul școlar de Educație Incluzivă.

În județ, sunt vacante posturile de director de la școlile gimnaziale din Arbore, Berchișești, Bosanci, Breaza, Pârteștii de Sus, Preutești, Comănești, Măriței, Budeni, Drăgoiești, Iacobeni, Mălini, Poiana Micului, Milișăuți, Rădășeni, Sucevița, Valea Moldovei, Vatra Moldoveței, de la școala Gimnazială nr. 3 Vicovu de Sus, școala Gimnazială nr. 1 Vatra Dornei, școala Gimnazială Specială ”Sf. Stelian” Rădăuți, școala Gimnazială nr. 1 Gura Humorului, de la Grădinița cu Program Prelungit (GPP) ”Albă ca zăpada” Vatra Dornei, GPP ”Micul Prinț” Rădăuți, GPP Marginea, de la Liceul Tehnologic nr. 1 Câmpulung Moldovenesc, școala Profesională Specială Câmpulung Moldovenesc, Liceul Tehnologic ”Oltea Doamna” Dolhasca, Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni, Clubul Sportiv școlar Rădăuți și Colegiul Tehnic ”Lațcu Vodă” Siret.

Posturi vacante de director adjunct sunt la liceele tehnologice Bivolărie, ”Nicolai Nanu” Broșteni, ”Nicanor Moroșan” Pârteștii de Jos, ”Tomșa Vodă” Solca și ”ștefan cel Mare” Cajvana, la școala Gimnazială ”Mihail Sadoveanu” Fălticeni, școala Gimnazială ”Constantin Morariu” Pătrăuți, Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni, școala Gimnazială Frătăuții Vechi și Centrul școlar de Educație Incluzivă ”Sf. Andrei” Gura Humorului.

Pentru cadrele didactice care au deținut funcția de director/ director adjunct în anul școlar 2019-2020, inspectorul de zonă este cel care analizează activitatea managerială. În situația în care calificativul obținut este ”nesatisfăcător”, cadrul didactic respectiv va fi eliminat din concursul de selecție.

Conform procedurii în vigoare, inspectorul școlar general, cu avizul Consiliului de Administrație al IșJ Suceava, numește, prin detașare în interesul învățământului, cadre didactice titulare pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat din județul Suceava, începând cu data de 1 septembrie 2020, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de 31 august 2021.

Au fost selectați privind încadrarea în funcțiile de director/ director adjunct doar acei candidați care sunt cadre didactice titulare, au cel puțin gradul II sau au dobândit titlul științific de doctor, sunt membre în Consiliul Național de Experți în Management Educațional, calificativul ”Foarte bine” pe ultimii patru ani școlari, nu au fost sancționați disciplinar în ultimii doi ani școlari și sunt apte din punct de vedere medical pentru îndeplinirea funcției. (Oana NUŢU)

 

Vezi si

Flutur și-a înregistrat candidatura la președinția CJ Suceava. ”Candidez pentru continuarea marilor proiecte”

Președintele organizației județene Suceava a Partidului Naţional Liberal, Gheorghe Flutur, este primul care și-a înregistrat …