Thursday , March 28 2024

Concurs pentru cadrele didactice care vor să ocupe un loc în Corpul Național de Experți în Management Educațional

Inspectoratul Şcolar Județean (IŞJ) Suceava anunță scoaterea la concurs a 200 de locuri pentru cadrele didactice care își doresc să facă parte din Corpul Național de Experți în Management Educațional (CNEME). Selecția candidaților se realizează de către inspectoratele școlare, în baza calendarului stabilit de către mi­nister.

Înscrierile pentru seria a 16-a au început ieri, prin completarea formularului de selecție online, cei interesați având termen limită data de 19 iulie pentru această procedură. În data de 20 iulie va fi afișată lista cu candidații admiși în urma acestei etape, iar în perioada 20-27 iulie aceștia trebuie să depună portofoliile cu documentele lor personal, la sediul IŞJ Suceava, sau le pot transmite în format electronic la adresa de mail a instituției.

La selecția anterioară, care a avut loc în luna februarie a acestui an, 46 de candidați, din totalul celor 73 de înscriși, au promovat concursul.

Calitatea de membru CNEME este o condiție obligatorie de participare la concursurile de selecție a inspectorilor școlari și a directorilor unităților de învățământ din sistemul preuniversitar.

Analiza portofoliilor candidaților a avut loc în perioada 27 iulie-4 august, fiind realizată de către comisia de evaluare din cadrul IșJ Suceava, urmând ca pe 5 august să fie afișate rezultatele evaluării. Dosarele sunt analizate de comisiile de evaluare constituite la nivelul IŞJ, în vreme ce portofoliile celor care, la data înscrierii, ocupă o funcție de conducere sau de îndrumare și control din Inspectoratul școlar sunt trimise la Ministerul Educației. Pe 24 august va fi emis ordinul ­mi­nistrului privind înscrierea cadrelor didactice declarate promovate în Registrul Național al experților în management. Precizăm că în prezent circa 1.200 de cadre didactice din județul Suceava fac parte din Corpul Național de Experți în Management Educațional. (O. N.)

Vezi si

Un bărbat de 28 de ani și tatăl său au terorizat luni în șir o familie din Vama pentru o bucată de pământ. Tânărul a fost reținut

Polițiștii din Vama au în lucru un dosar dosarul penal privind comiterea infracțiunilor de tulburare …