Thursday , May 16 2024

Tiberiu Maerean, consilier local din Radauti, cere populatiei sa nu mai plateasca serviciile de apa si canalizare

Motivul – instan]a i-a dat dreptate `ntr-o ac]iune privind anularea hot\r=rii CL privind majorarea tarifelor, dup\ preluarea de c\tre ACET a exploat\rii serviciilor de ap\ [i canalizare `n municipiu u “la R\d\u]i, pe serviciile de ap\ [i canal sunt dou\ contracte de concesiune, am=ndou\ valabile”, spune directorul SC Servicii Comunale, Nistor T\tar t
Consilierul local PSD din R\d\u]i Tiberiu Maerean a distribuit în municipiu un manifest în care solicit\ locuitorilor s\ nu pl\teasc\ serviciile de ap\ [i canalizare întrucât hot\rârea CL privind majorarea tarifelor a fost anulat\ de c\tre instan]\.
Maerean a prezentat, ieri, într-o conferin]\ de pres\, manifestul pe care îl distribuie în care arat\ c\ a ac]ionat în instan]\ [i a câ[tigat, ob]inând anularea hot\rârii CL R\d\u]i prin care s-a aprobat majorarea tarifelor serviciilor de ap\ [i canalizare practicate de operatorul regional ACET SA Suceava.
El sus]ine c\ din luna iunie ACET Suceava nu mai are baza legal\ pentru tariful aplicat. “Pân\ la apari]ia unei noi hot\râri de Consiliu Local v\ invit s\ nu pl\ti]i apa [i canalul deoarece nu exist\ tarif legal”, se arat\ în manifestul în care Maerean subliniaz\ c\ se va lupta în justi]ie pentru recuperarea sumelor de bani încasate abuziv de ACET.
El le mai cere r\d\u]enilor solidaritate [i ac]iune pentru a putea învinge.
Pe de alt\ parte, directorul ACET SA Suceava, {tefan Groza, sus]ine c\ ac]iunea consilierului local nu are nicio justificare legal\. El sus]ine c\, din aprilie 2010, ACET SA Suceava a semnat un contract cu municipalitatea r\d\u]ean\ pentru delegarea de gestiune a serviciului de ap\ [i canalizare, iar în jude], unde aceast\ firm\ asigur\ aceste servicii, se aplic\ tarife unice, aprobate de Consiliul Jude]ean Suceava [i de Asocia]ia Jude]ean\ de Ap\-Canal (AJAC), din care face parte [i municipiul R\d\u]i.
“El a atacat în instan]\ hot\rârea CL R\d\u]i, [i nu hot\rârea AJAC privind stabilirea tarifului unic. Noi practic\m tariful stabilit de AJAC, iar ac]iunea lui nu are opozabilitate”, sus]ine  Groza.
Directorul SC Servicii Comunale R\d\u]i, Nistor T\tar, a explicat c\ `n acest moment, R\d\u]iul are dou\ contracte de concesiune pentru activitatea de ap\ [i canal, am=ndou\ valabile. Unul este cu ACET Suceava, cel\lalt cu firma pe care o conduce – Servicii Comunale R\d\u]i. “Prim\ria a ob]inut o ordonan]\ pre[edin]ial\ pentru ca Servicii Comunale s\ predea serviciul de ap\ [i canal c\tre ACET. Predarea s-a f\cut `n baza acestei ordonan]e, pe data de 10 noiembrie 2010. La ora actual\, re]elele aferente acestui serviciu apar]in SC Servicii Comunale, pe c=nd exploatarea este f\cut\ de ACET”, a ar\tat Nistor T\tar. C=t prive[te protestul consilierul Maerean, T\tar a spus c\ acesta se refer\ la partea de pre] `ncasat de ACET pentru apa [i canalizarea din R\d\u]i de la beneficiari [i care acum nu are o baz\ legal\, fiind necesar\ `ntrunirea consiliului local r\d\u]ean pentru a pune `nc\ odat\ `n discu]ie acest subiect, hot\r=rea precedent\ fiind contestat\ `n instan]\ [i anulat\.  (N.RO{CA)

Vezi si

Loc de joacă modernizat de firmele de salubrizare lângă biserica Sf. Andrei din Burdujeni

Firmele de salubrizare Diasil și Ritmic fac două noi locuri de joacă în Suceava, unul …