Thursday , March 28 2024

Inca trei romani au pierdut lupta cu COVID-19: Romania numara 1.238 de decese

Inca trei romani au murit din cauza coronavirusului, anunta, vineri dimineata, Grupul de Comunicare Strategica. Astfel, bilantul negru in tara noastra ajunge la 1.238 de decese. Este vorba despre un barbat si doua femei din Iasi si Bucuresti.

Romania are, in acest moment, 18.791 de cazuri confirmate de coronavirus. Dintre persoanele diagnosticate in tara noastra, 12.629 au fost declarate vindecate si externate.

In acelasi timp, 182 de persoane se afla la Terapie Intensiva.

Iata detalii despre decesele anuntate de GCS vineri, 29 mai:

Deces 1.236 – un barbat de 62 de ani din Iasi, confirmat in data de 22 mai cu COVID-19. El a murit pe 28 mai. Comorbiditati: proces expansiv intracranian, hemiplegie, ciroza hepatica, hepatita virus C.

Deces 1.237 – o femeie de 80 de ani din Bucuresti, care a testat pozitiv la coronavirus in data de 28 mai, zi in care a si murit. Pacienta suferea de hipertensiune arteriala, cardiomiopatie dilatativa, stenoza aortica, pneumonie bilaterala.

Deces 1.238 – o femeie de 83 de ani, tot din Bucuresti. Pacienta a primit rezultatul pozitiv in data de 23 mai, iar decesul a fost inregistrat pe 25 mai. Ea suferea de hipertensiune arteriala, cardiopatie ischemica, insuficienta aortica si mitrala, Alzheimer.

Vezi si

CNAS anunță prelungirea termenului de valabilitate a adeverinței înlocuitoare a cardului de sănătate

Termenul de valabilitate a adeverinței înlocuitoare a cardului național duplicat se prelungește până la emiterea …