Friday , March 29 2024

Încă un pas pentru implementarea celui mai mare proiect al județului Suceava: licitația pentru asistență tehnică

Proiectul se adresează unui număr de 226.000 de locuitori, reprezentând circa 30% din populația județului, din 14 unități administrativ – teritoriale: municipiile Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni, Rădăuți și Vatra Dornei, orașele Dolhasca, Salcea, Siret și Vicovu de Sus, comunele Marginea, Mitocu Dragomirnei, Putna, Sucevița şi Șcheia

Luni, 18 mai, s-a încheiat etapa depunerii ofertelor pentru contractul «Asistență tehnică pentru supervizarea contractelor de lucrări din cadrul proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apa și apă uzată din Județul Suceava în perioada 2014 – 2020”». Iar potrivit unui comunicat al Consiliului Județean Suceava – în care se precizează și faptul că autoritatea contractanta este însă ACET Suceava – au fost depuse pe SEAP trei oferte la respectiva licitație.

Achiziția serviciilor de asistență tehnică de supervizare a contractelor de lucrări se referă la Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, Axa prioritara 3 în condițiile în care tipul de finanțare este un mix între fonduri europene nerambursabile atrase din instrumentul intituilat „Fondul de Coeziune”, fondsuri nerambursabile de la bugetul de Stat, precum și contribuția proprie și de la  bugetele locale.

Proiectul se adresează unui număr de 226.000 de locuitori, reprezentând circa 30% din populația județului, din 14 unități administrativ – teritoriale: municipiile Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni, Rădăuți și Vatra Dornei, orașele Dolhasca, Salcea, Siret și Vicovu de Sus, comunele Marginea, Mitocu Dragomirnei, Putna, Sucevița şi Șcheia.

Pe componenta de apă potabilă prin proiect se construiesc trei noi surse de apă la Vicovu de Sus, Marginea și Putna, se reabilitează cinci surse de apă existente, se vor construi cinci rezervoare de apă noi cu capacități între 500 și 3000 de mc, se reabilitează 13 rezervoare, se construiesc 25 de stații de pompare a apei potabile și se vor reabilita alte patru stații existente. În ceea ce privește distribuția apei potabile vor fi montate conducte noi pe o lungime de 295 de kilometri și se vor reabilita 19 kilometri de rețea.

În ceea ce privește apa uzată va fi extinsă rețeaua de conducte cu 321 de kilometri și se vor reabilita 4,6 kilometri. De asemenea, se vor construi și 107 stații de pompare a apei uzate. Mai mult, prin proiect vor fi construite patru noi stații de epurare la Vicovu de Sus, Marginea, Putna și Dolhasca și se vor reabilita stațiile de epurare de la Suceava, Siret și Câmpulung Moldovenesc. Totodată vor fi construiți și 40 de kilometri de rețele de refulare a apei uzate spre râuri. Prin implementarea acestui proiect va crește considerabil gradul de conectare a populației județului Suceava la rețelele de apă şi canalizare, fiind un pas important și în creșterea nivelului de confort al  sucevenilor. (D.P.)

Vezi si

Cinci persoane rănite după ce un microbuz s-a răsturnat la Prisaca Dornei (FOTO)

Vineri dimineață, în jurul orei 06.45, un microbuz în care se aflau șase persoane s-a …