Sunday , April 28 2024

8 din 10 romani ar renunta la drepturi si libertati pentru a ramane in siguranta, 33% nu s-ar vaccina “sub nicio forma” impotriva COVID. Jumatate dintre romani cred ca statul ascunde informatii despre criza corona

8 din 10 intervievați în cadrul unui studiu IRES spun că ar renunța la drepturile și libertățile lor pentru a rămâne în siguranță într-o situație de criză similară celei generate de virusul SARS-CoV2, potrivit unui comunicat al institutului sociologic.

Cele mai importante concluzii ale sondajului realizat de IRES în perioada 13 – 14 mai 2020 și care a evaluat impactul stării de urgență asupra vieții românilor:

1. 8 din 10 români spun că ar renunța la drepturile și libertățile lor pentru a rămâne în siguranță într-o situație de criză similară celei generate de virusul SARS-CoV2.

2. Peste 4 din 10 români ar fi dispuși să se vaccineze împotriva COVID – 19 odată ce ar exista un vaccin omologat, dar 33% spun că nu s-ar vaccina sub nicio formă. 6 din 10 români ar fi dispuși să se testeze în schimbul primirii unui “pașaport de imunitate”.

3. Aproape jumătate dintre români cred că virusul SARS-CoV2 este mai puțin periculos pe cât se crede, în timp ce 1 din 5 români apreciază că este chiar mai periculos.

4. Jumătate dintre români cred că statul a ascuns informații importante în această criză și același procent cred că statul și presa au avut o înțelegere pentru a trunchia, denatura sau limita informații cu privire la COVID – 19.

5. Doar o treime dintre români mai văd statul ca pe un partener de încredere.

6. România va ieși mai dezbinată după criza generată de pandemia de COVID – 19, cred jumătate dintre români.

7. Viitorul sigur devine grija principală pentru mai mult de jumătate dintre români.

8. Apropierea celor dragi este lucrul cel mai de preț care le-a lipsit românilor în perioada stării de urgență.

9. Aproape 1 din 3 români se așteaptă ca situația financiară proprie să se degradeze după 15 mai.

10. Peste jumătate dintre români cred că situația economică a țării se va degrada după ieșirea din starea de urgență.

G4Media

Vezi si

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica duminică, de Florii

Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, …

No comments

  1. numai abureala e sondajul asta cine ar renunta la liberatati, e fals total acest articol