Friday , March 29 2024

Cu zeci de filtre şi sute de polițişti în stradă, sucevenii au fost cuminciori de 1 Mai, dar tot s-au pricopsit cu amenzi de aproape 300.000 lei

Printr-un comunicat de presă, polițiștii le mulțumesc sucevenilor care au înțeles că în acest an data de 1 MAI trebuie marcată în primul rând prin responsabilitate. Nu au fost înregistrate adunări de persoane sau alte evenimente asociate activităților de picnic sau grătar care să contravină ordonanțelor militare în vigoare. Orice sesizări pe acestă temă vor fi tratate cu maximă operativitate de polițiști și în continare, se arată în comunicatul IPJ Suceava.

Reaminitim că, în cursul zilei de ieri, peste 300 de polițiști au organizat pe raza întregului județ acțiuni cu efective sporite și filtre rutiere în special pe arterele care duc spre zona hypermarket-urilor și zonelor comerciale. A fost verificat modul de respectare a restricțiilor de circulație impuse prin ordonanțelor militare.

Începând cu orele 14.00, polițiștii au intensificat monitorizarea zonelor pretabile pentru activități de tip picnic și gratar. Polițiștii au primit un ajutor suplimentar și din partea naturii, vremea neprielnică și prezența activă a echipajelor descurajând eventualele intenții contrare legii.

Activitățile de patrulare în zonele de risc au continuat și pe timpul nopții, peste 100 de echipaje fiind prezente la datorie. De asemenea, pe raza comunei Șcheia dar și în zona Voitinel au acționat și lupătorii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale – IPJ Suceava. Pentru cei care nu au respectat legea au fost aplicate 134 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea restricțiilor de circulație a persoanelor impuse prin ordonanțele militare. Valoarea sancțiunilor pentru aceste fapte este de 282.000 lei.

Acțiuni rapide de control au fost organizate la nivelul întregului județ.

Astfel, la nivelul Poliției Municipiului Suceava a fost desfășurată o acțiune în vederea realizării măsurilor de prevenire a răspândirii  infecției COVID 19, cu accent  pe verificarea respectării restricțiilor de circulație impuse de Ordonanțele Militare, pe raza municipiului Suceava fiind organizate filtre de control, pe interval scurt de timp,  în care au acționat în sistem integrat efective din dispozitivul curent de ordine și siguranță publică, precum și echipajele planificate în serviciu din cadrul Poliției Municipiului Suceava, Poliției locale Suceava și Serviciului Rutier – I.P.J. Suceava,  în cooperare cu efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Bogdan Vodă” Suceava. Au fost aplicate 9 sancțiuni în valoare de 8.000 lei, toate pentru nerespectarea restricțiilor de circulație.

De asemenea, polițiștii Poliției orașului Salcea, împreună cu cei de la Postul de Poliție Dumbrăveni, au organizat și executat în intervalul orar 09:00-12:00, o acțiune pe linia respectării dispozițiilor legale privind răspândirea virusului COVID-19, inclusiv prin instituirea de filtre cu oprirea totală a traficului rutier fiind aplicate 11 sancțiuni la Ordonanțe Militare în valoare de 51.000. Tot ieri, între orele 11.00 – 14.00 pe raza Poliției orașului Vicovu de Sus și localităților arondate, s-a organizat și desfășurat o acțiune pe linia modului de respectare a restricțiilor impuse prin ordonanțele militare aflate în vigoare, fiind legitimate 228 de persoane. Au fost efectuate 12 filtre rutiere și au fost controlate 175 de autovehicule. Au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale în valoare de 24.870 lei.

 

Și la nivelul Poliției orașului Broșteni s-a acționat fiind aplicate 4 sancţiuni în valoare de 6000 lei, toate conf. O.M 3/2020.

„Încercarea prin care trecem ne afectează pe toţi şi putem ieși cu bine, doar dacă respectăm regulile și dacă vom acționa, în continuare, împreună. Păstrați distanțarea socială, evitați aglomerațiile şi nu transformați aceaste zile în curse pentru cumpărături. Respectați indicațiile din magazine și păstrați distanța. Respectați orarul de deplasare și aveți grijă de sănătatea dumneavoastră.

Polițiștii acționează în continuare pentru  menținerea ordinii publice, prevenirea faptelor antisociale și vor supraveghea toate acele zone cunoscute ca atractive pentru ieșirea la iarbă verde, unde tradițional se încing grătarele.

Pentru sănătatea tuturor, respectați Ordonanțele Militare. Sancțiunile pentru nerespectarea Ordonanțelor sunt de la 2.000 la 20.000 de lei”, se mai precizează în comunicatul menționat.

 

Vezi si

Cinci persoane rănite după ce un microbuz s-a răsturnat la Prisaca Dornei (FOTO)

Vineri dimineață, în jurul orei 06.45, un microbuz în care se aflau șase persoane s-a …