Saturday , May 4 2024

VIDEO | Patriarhia îi îndeamnă pe români să cânte „Hristos a înviat!” de la balcoane și din curțile caselor in noaptea de Inviere

Inițiativă a Trinitas TV, televiziunea Patriarhiei: în noaptea de Paști, românii să iasă la balcoane sau în curțile caselor să cânte „Hristos a înviat”. În acest an slujba de Înviere se desfășoară fără credincioși, iar Lumina o vor împărți in Romania  voluntari ai bisericii, potrivit unui acord încheiat între MAI și BOR. In zona carantinata din Suceava si din localitatile limitrofe Sfanta Lumina a Invierii nu va ajunge la credinciosi, dupa cum a transmis joi seara sucevenilor si preotilor din Suceava primarul Ion Lungu.

Într-un video publicat pe pagina de Facebook a Trinitas TV, se face o analogie cu Revoluția din Decembrie 1989, când românii din piață au spus împreună „Tatăl nostru”.

„La 30 de ani ne aflăm la o nouă răscruce și pentru țara noastră, și pentru omenire. De măreața sărbătoare a învierii Mântuitorului lumii, Iisus Hristos, creștini din toată România, haideți să cântăm de la balcoane și din curțile caselor „Hristos a înviat!” și să zicem din nou împreună „Tatăl nostru””, se arată în clipul Trinitas TV.

Vezi si

Vreme în general frumoasă în ultima lună de primăvară 

Administrația Națională de Meteorologie anunță că va fi vreme frumoasă în România în ultima lună …