Tuesday , May 7 2024

555 de absolventi de liceu nu vor sa sustina examenul de bacalaureat `n aceasta vara

Din cei 7.612 de absolven]i ai ciclului liceal, pentru sus]inerea examenelor de bac s-au `nscris 7057
Potrivit calendarului de desf\[urare a examenului de bacalaureat, candida]ii au avut la dispozi]ie perioada 23-27 mai pentru a se înscrie pentru sus]inerea bacului `n sesiunea iunie-iulie 2011.
Din cei 7.612 absolven]i de liceu ai promo]iei 2011, s-au `nscris pentru sus]inerea bacalaureatului un num\r de 7.057, 555 de absolven]i aleg=nd s\ nu sus]in\ examenul de bacalaureat. ~n plus fa]\ de cei 7.057 de `nscri[i vor mai fi examina]I `ncep\nd cu 6 iunie 405 de absolven]i ai seriilor anterioare.
N ~n jude]ul Suceava nu s-a `nregistrat din partea p\rin]ilor nicio cerere de `nscriere pentru observatori
~n ciuda faptului c\ membrii comitetului de parin]i au reclamat `n anii preceden]i caren]ele desf\[ur\rii examenului de bacalaureat [i, `n mod special, modul fraudulos `n care se deruleaz\ acesta `n unele unit\]i [colare, p\rin]ii suceveni nu s-au ar\tat interesa]i s\ se implice `n desf\[urarea bacului, de[i `ncep=nd cu acest an MECTS permite acest lucru. De[i perioada de `nscriere pentru reprezentan]ii societ\]ii civile ca observatori la examenul de bacalaureat (ONGuri, comitetul de p\rin]i) se `ncheie ast\zi, pe adresa inspectoratului nu a sosit nicio cerere `n acest sens.  Ministerul Educa]iei, Cercet\rii, Tineretului [i Sportului a trimis o not\ inspectoratului jude]ean prin care se comunica faptul c\ la bacalaureat pot participa `n calitate de observatori membrii ai societ\]ii civile, pe baza unei cereri depuse la ISJ. „De[i am transmit public de mai multe ori, toate informa]iile necesare cu privire la condi]iile de `nscriere pentru observatori, surprinz\tor, nu am primit nicio solicitare de acest gen”, a declarat inspectorul general al ISJ Suceava, Petru Carcalete.
~n acest caz, r\m=ne ca cei aproximativ 3.000 de profesori angrena]i `n derularea examenelor, s\ asigure desf\[urarea examenului `n bune condi]ii `n cele 20 de centre de sus]inere.
N ast\zi se d\ startul probelor de aptitudini, limbi moderne [i materne pentru absolven]ii claselor a VIII-a
{i unii absolven]i ai ciclului gimnazial `ntr\ de ast\zi `n febra examenelor. Este vorba de pretenden]ii la un loc `n clasele bilingve sau cele voca]ionale [i care vor sus]ine examenele de departajare `n perioada 1- 3 iunie.
Ast\zi `ncep=nd cu orele 9:00, Colegiul Na]ional „Petru Rare[” desf\[oar\ testul la limba german\, urm=nd ca vineri cei ce vor un loc `n clasa bilingv\ francez\ s\ sus]in\ examen la acest\ limb\. Colegiul Na]ional „{tefan cel Mare” organizeaz\ examenul pentru aderarea la clasa de matematic\ informatic\ bilingv englez\, joi, 2 iunie, `ncep=nd cu orea 9:00.
Pentru departajarea elevilor care doresc un loc `n clasele Colegiului de Art\ „Ciprian Porumbescu, ace[tia vor sus]ine probe voca]ionale la sec]iunile muzic\, patrimoniu cultural [i artistic. Liceul cu Program Sportiv Suceava desf\[oar\ pe parcursul celor trei zile probe sportive iar la Colegiul Na]ional „Mihai Eminescu” se desf\[oar\ `n aceast\ perioad\ probele pentru ocuparea locurilor pentru profilul pedagogic. (Adelina TALPALARIU)

Vezi si

Un nou volum al poetului sucevean Doru Mihai Mateiciuc va fi lansat vineri la Biblioteca Bucovinei

Vineri, 10 mai 2024, la ora 11.00, la Biblioteca Bucovinei ”I.G. Sbiera” va avea loc …