Thursday , April 18 2024

Oficial de la Londra: Boris Johnson nu e conectat la ventilator, dar rămâne în spital

Premierul britanic Boris Johnson, spitalizat duminică după zece zile de izolare în urma infectării cu coronavirus, va mai rămâne internat, a anunţat luni purtătorul său de cuvânt, citat de Reuters. ‘Prim-ministrul s-a simţit bine noaptea trecută la spitalul Saint Thomas din Londra şi este binedispus. El rămâne în spital sub observaţie’, a precizat oficialul pentru presă. 

boris johnson premierul marii britanii

El a negat informația vehiculată de agenția RIA Novosti, una dintre sursele de propagandă ale Moscovei, care anunțase că Johnson ar fi fost conectat la un ventilator din cauza problemelor de respirație. ”Asta este o dezinformare”, a declarat purtătorul de cuvânt al premierului. The Guardian notează însă că oficialul nu a negat că premierul ar fi primit oxigen, o informație vehiculată de ediția de duminică a tabloidului Daily Mail.

Johnson a fost internat duminică după ce a continuat să prezinte simptome persistente de coronavirus, la zece zile după testarea pozitivă la virus, a precizat un comunicat al guvernului. Potrivit informațiilor din presa britanică, premierul continua să dezvolte o febră persistentă. Biroul său a subliniat că spitalizarea nu a fost una de urgenţă şi că Boris Johnson rămâne la conducerea guvernului.

Vezi si

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani, într-un dosar privind fraude cu fonduri destinate pregătirii tinerilor

Biroul din Cluj-Napoca al Parchetului European (EPPO) efectuează joi percheziţii în mai multe locaţii din …