Saturday , April 20 2024

Peste 100 de militari din Iași, Miercurea Ciuc și București, în sprijinul sucevenilor (FOTO|VIDEO)

 

Începând cu data de 31 martie, în baza ordonanțelor militare emise până în prezent, efective ale structurilor militare din Armata României s-au alăturat efortului colegilor și personalului Ministerului Afacerilor Interne pentru a pune în practică măsurile de prevenire și răspândire a virusului COVID-19. În acest context, pe raza municipiului Suceava, aproximativ 100 de militari din Brigada 15 Mecanizată ”Podu Înalt” din Iași și Brigada 61 Vânători de Munte ”General Virgil Bădulescu” din Miercurea Ciuc acționează în sprijinul populației, alături de colegii din Poliția și Jandarmeria Română.

Totodată, pentru sprijinul autorităţilor locale din judeţul Suceava, Ministerul Apărării Naționale a dispus ca un detașament din cadrul Batalionului 202 Apărare CBRN (Intervenție la Dezastre) ”General Gheorghe Teleman”, din   subordinea Diviziei 2 Infanterie ”Getica”, să acționeze, începând de vineri,  3 aprilie, în sprijinul autorităților locale din municipiul Suceava pentru decontaminarea și dezinfectarea căilor rutiere.

Militari ai Batalionului 1 CIMIC (cooperare civili-militari) din București vor distribui produse alimentare și produse de igienă persoanelor vârstnice din județul Suceava.  Pe 4 aprilie militarii se vor deplasa în localitățile Adâncata, Ipotești și Moara, iar duminica, 5 aprilie, acțiunile de distribuire a pachetelor vor continua în municipiul Suceava, în total fiind vorba despre aproximativ 700 de pachete. (O. N.)

FOTO: Facebook/Fortele Terestre; Video: Facebook/Victor Jucan

Vezi si

ADU și-a lansat candidații la fucția de primar al Sucevei și președinte al Consiliului Județean

Alianța Dreapta Unită (ADU) Suceava a lansat oficial, la o ceremonie care a avut loc …