Tuesday , May 7 2024

Procent de promovare de 36% in urma celei de-a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat

N au promovat 397 candida]i, iar 675 au fost declara]i respin[i n contesta]iile depuse `n cursul dup\ amiezii de ieri vor fi solu]ionate `n intervalul 7-8 septembrie a.c., urm=nd ca rezultatele finale s\ fie afi[ate pe 9 septembrie

Rezultate slabe in judet la Bac-ul de toamna
Ieri au fost afi[ate rezultatele celor 1.230 de candida]i `nscri[i pentru cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat. Potrivit datelor puse la dispozi]ie de purt\torul de cuv=nt al Inspectoratului {colar Jude]ean, prof. Laura Hacman, au promovat doar 36% dintre cei prezen]i la probele Bacalaureatului. Rezultatele sunt foarte slabe, mai ales dac\ facem compara]ia cu prima sesiune, c=nd jude]ul nostru a fost lider pe ]ar\ dup\ rata de promovare de la Bacalaureat. Din cei 1.230 candida]i `nscri[i pentru aceast\ a doua sesiune, au promovat doar 397 candida]i, restul de 675, prezen]i la probele Bacalaureatului de toamn\, fiind respin[i. Cele mai mari probleme le-au ridicat probele la limba rom=n\ scris [i matematic\.
„Au promovat 397 candida]i, iar 675 au fost declara]i respins, al]i 158 sunt neprezenta]i [i patru elimina]i. Procentul de promovare a examenului de Bacalaureat din aceast\ sesiune este de 36%”, a declarat Laura Hacman.
Amintim c\ cei patru candida]i elimina]i au fost prin[i copiind la probele de matematic\, fiind vorba despre doi dintre candida]ii de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, [i cea scris\ de la limba rom=n\ – doi candida]i care au sus]inut proba la centrele de comunicare de la colegiile tehnice „Samuil Isopescu” [i „Petru Mu[at” Suceava.
Contesta]iile depuse `n cursul dup\ amiezii de ieri vor fi solu]ionate `n intervalul 7-8 septembrie a.c., urm=nd ca rezultatele finale s\ fie afi[ate pe 9 septembrie la cele patru centre de examen.
În urma primei sesiuni de Bacalaureat, din luna iulie a.c., au promovat 88,94% dintre candida]i, Suceava plas=ndu-se pe primul loc în ierarhia jude]elor dupa ratele de promovare înregistrate. (O. P.)

Vezi si

”Argumentele tăcute” ale Învierii lui Hristos – Pastorala ÎPS Părinte Calinic la Praznicul Învierii Domnului – 2024

PREACUVIOSULUI CIN MONAHAL, PREACUCERNICULUI CLER, ȘI DREPTMĂRITORILOR CREȘTINI DIN ARHIEPISCOPIA SUCEVEI ȘI RĂDĂUȚILOR Har, pace și …