Friday , April 19 2024

Procesiune religioasă cu moaștele Sf. Ioan cel Nou pe străzile principale ale Sucevei (VIDEO)

Pe străzile Sucevei s-a desfășurat, în cursul zilei de marți, 31 martie, o procesiune cu racla în care sunt depuse moaștele Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava. Inițial, intervalul în care trebuia să aibă loc procesiunea religioasă era între orele 17:00 – 19:00, însă ulterior programul s-a modificat, de la 16:00 la 18:00. A fost o procesiune în liniște, fără credincioși, după modelul celei care a fost duminică la Mănăstirea Putna, cu precizarea că nu s-a limitat doar la perimetrul unei mănăstiri, ci a fost de la un capăt la altul al orașului.  Astfel, traseul cu racla în care sunt depuse moaștele sfântului Ioan cel Nou de la Suceava a pornit din cartierul Burdujeni și a ajuns în cartierul Obcini, la biserica Sf. Cruce.

De acolo s-a întors spre Mănăstirea Sf. Ioan, cu o oprire în dreptul Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Înainte de a ajunge în dreptul fiecărui lăcaș de cult, preoții parohi ai respectivelor biserici au fost anunțați pentru ca apoi la fiecare biserică să fie trase clopotele. Din convoiul de mașini care a însoțit racla cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou nu au lipsit Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen Suceveanul și episcopul vicar PS Damaschin Dorneanul. (D.P.)

Vezi si

21 de elevi de la ”Hurmuzachi”, calificați la etapele naționale ale olimpiadelor școlare, de la aproape toate disciplinele din planurile-cadru

”Lotul olimpicilor naționali de la CNEH cuprinde, astfel, 21 de elevi calificați la 13 discipline …