Friday , March 29 2024

 Măsuri speciale anuntate de CFR  după instituirea carantinei în municipiul Suceava

CFR Călători va emite tichete de călătorie pentru Municipiul Suceava și zona limitrofă numai pentru persoanele la care face referire articolul 3 din Ordonanța Militară, respectiv celor care lucrează în acea zonă. Eliberarea legitimațiilor de călătorie se face în baza adeverinței de la angajator.

„Având în vedere prevederile Ordonanței Militare nr.6 din data de 30.03.2020, CFR Călători va emite tichete de călătorie pentru municipiul Suceava și zona limitrofă numai pentru persoanele la care face referire articolul 3 din Ordonanța Militară: Art.3 – În zona carantinată prevăzută la art.1 este permisă intrarea, respectiv ieșirea pentru: b) persoanele care nu locuiesc în zona carantinată dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor și transporturilor”, transmite CFR Călători, marți dimineața.

Eliberarea legitimațiilor de călătorie se face în baza adeverinței de la angajator sau a legitimației de serviciu.

„Recomandăm pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre posibilele modificări survenite în circulaţia trenurilor la personalul nostru din staţii sau: 0219521 – INFO CFR (trafic intern)”, adaugă sursa citată.

Călătorii care au bilete cumpărate la trenurile internaționale suspendate pot solicita restituirea integrală a contravalorii legitimațiilor de călătorie.

„Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile cu circulație suspendată în trafic intern vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Detalii pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic intern/Renunțarea la călătorie”, arată CFR Călători.

Municipiul Suceava și comunele Adâncata, Salcea, Ipotești, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei intră în carantină totală, potrivit unei ordonanțe militare adoptate luni seară și anunțate de ministrul de Interne, Marcel Vela.

Vezi si

Femeie de 82 de ani, internată la Neurochirurgie după ce a fost lovită în cap de un panou publicitar, la Gura Humorului

O femeie de 82 de ani a ajuns în cursul dimineții de vineri la UPU …