Monday , April 29 2024

Au fost realizate o treime din lucrările de reabilitarea termică a Primăriei Suceava

O treime din lucrările de reabilitarea termică a sediului Primăriei municipiului Suceava sunt gata. „Lucrările sunt executate în procent de 33%, iar printre acestea se numără: îmbunătățirea izolației termice a anvelopei clădirii; realizarea unui sistem de ventilare cu recuperare de căldură; modernizarea energetică a instalațiilor interioare; montarea unei pompe de căldură; instalarea de panouri solare care vor contribui la prepararea apei calde; înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață; înlocuirea liftului, a circuitelor electrice”, a anunțat viceprimarul Lucian Harșovschi. În iulie 2018, s-a semnat contractul de finanțare pentru creșterea eficienței energetice a clădirii Primăriei Municipiului Suceava, în prezența directorului general al ADR Nord-Est, Vasile Asandei. Proiectul este finanțat prin fonduri europene, valoarea acestuia însumând 9.134.151,25 lei.

Licitația a fost adjudecată de către SC LOIAL IMPEX SRL, acestea începând în luna mai a anului 2019. „La finalul perioadei de implementare, cel târziu 30.11.2021, vom avea o primărie mai eficientă din punct de vedere energetic și prietenoasă cu mediul înconjurător”, a mai spus Lucian Harșovschi. (D.P.)

 

Vezi si

CE Szeged. Canotorii suceveni Florin Arteni și Florin Lehaci, argint european la dublu rame. Ancuța Bodnar, doar bronz alături de Simona Radiș la dublu vâsle

Campioanele olimpice en titre la dublu vâsle feminin, suceveanca Ancuţa Bodnar şi botoșăneanca Simona Radiş, …