Sunday , April 28 2024

Nicoleta Tint a fost aleasa la sefia CSM cu un scor zdrobitor

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a votat-o cu 15 la 4 pe Nicoleta Tint in functia de presedinte al institutiei, pentru anul 2020, au declarat surse judiciare pentru Ziare.com.

Votul vine dupa ce pe 10 decembrie plenul CSM a amanat alegerea unui nou presedinte, dupa ce la votul pentru desemnarea Nicoletei Margareta Tint a iesit de doua ori egalitate – 9 voturi “pentru”, 9 “impotriva” si un vot nul.

Mai multi membri CSM care saptamana trecuta au votat impotriva Nicoletei Tint si-au schimbat miercuri votul in favoarea acesteia.

De altfel, doi dintre membrii CSM care votasera impotriva Nicoletei Tint saptamana trecuta au afirmat ca vor vota pentru numirea acesteia. Judecatorul Bogdan Mateescu a spus ca voteaza pentru a aduce stabilitate in Consiliu. La randul sau, Mariana Ghena a cerut membrilor CSM sa o voteze in unanimitate pe Tint.

Singura care a recunoscut ca voteaza impotriva acesteia este judecatorul Andrea Chis, care a explicat ca acest vot este pentru modul in care Tint a sustinut mai multe demersuri ale Liei Savonea.

Vezi si

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica duminică, de Florii

Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, …