Tuesday , April 30 2024

Mii de suceveni au participat aseară la aprinderea luminilor din Bradul de Crăciun

Ieri a fost inaugurat și patinoarul artificial amplasat pe esplanadă, la care intrarea va fi gratuită până pe 25 ianuarie 2020, precum și noul logo al Sucevei, în care litera “V” este înlocuită cu o inimă 

Ieri seară, în prezența a câtorva mii de oameni care au venit în centrul Sucevei la manifestările organizate de Ziua Bucovinei, a fost aprinse luminile din Bradul de Crăciun. Astfel, cu 26 de zile mai devreme de marea sărbătoare creștină a Nașterii Domnului, în centrul Sucevei a fost aprins iluminatul ornamental, iar momentul nu a fost deloc întâmplător ales, ci în concordanță cu marcarea unui important eveniment istoric, petrecut cu 101 ani în urmă: Unirea Bucovinei cu Țara.

Deja o tradiție pe plan local (de mai bine de 15 ani), aprinderea luminilor în Bradul de Crăciun s-a făcut de către primarul Ion Lungu pe scena special amenajată pe esplanada din centrul orașului. Nu înainte de a face numărătoarea inversă pornind de la 10 și, de asemenea, nu fără mici emoții când a văzut că a durat o secundă-două ca să se aprindă luminile.

Ca de obicei, Ion Lungu a rostit un scurt discurs imediat după ce au fost aprinse luminile în Bradul de Crăciun, însemnătatea Unirii Bucovinei cu Țara fiind o temă pe care edilul nu putea să o rateze, neuitând să amintească de marele patriot bucovinean Iancu Flondor – unul dintre artizanii actului Unirii Bucovinei de la data de 28 noiembrie.

Apoi a dat cuvântul lui Gheorghe Flutur care după ce a salutat pe cei de față a ținut să remarce că el este cel care aduce Lumina la Paști (de la Sfântul Mormânt de la Ierusalim) iar Lungu este cel care o aprinde, la Bradul de Crăciun. Ca și Ion Lungu, președintele Consiliului Județean a ținut să reamintească celor de față despre însemnătatea Unirii Bucovinei cu Țara, a rememorat modul în care a fost sărbătorit Centenarul Unirii Bucovinei cu țara, anul trecut, tot pe esplanada Casei de Cultură a Sucevei și a vorbit despre importanța promovării Bucovinei.

De asemenea, tot ieri a fost inaugurat și patinoarul artificial amplasat pe esplanadă, la care intrarea va fi gratuită până pe 25 ianuarie 2020, precum și noul logo al Sucevei, în care litera “V” este înlocuită cu o inimă. (Dan PRICOPE)

 

Vezi si

Deputatul Emanuel Ungureanu și-a depus candidatura la Consiliul Județean Suceava

Deputatul Emanuel Ungureanu și-a înregistrat oficial candidatura la funcția de președinte la Consiliul Județean Suceava, …