Tuesday , April 30 2024

Amenzi de peste 41.000 de lei împărțite de polițiști șoferilor care au încălcat regulile rutiere

Nouă conducători auto au rămas fără permis, iar zece au dosare penale în urma unui control desfășurat în perioada 8-10 noiembrie 

În perioada 8 – 10 noiembrie, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile de profil din județ au organizat o acțiune pe linia depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule publice sub influența băuturilor alcoolice. În perioada menționată, 356 de șoferi au fost testați cu alcooltestul pe șoselele din județ, iar 77 au primit amenzi în valoare totală de 41.470 lei. De asemenea, nouă conducători auto au rămas fără permis, dintre care șase pentru consum de alcool, doi pentru neacordare de prioritate, iar unul pentru depășire interzisă. În plus, 10 șoferi s-au ales cu dosare penale, iar trei certificate de înmatriculare au fost reținute.

 

Astfel, o patrulă a Secției 8 Poliție Rurală Adâncata a oprit în seara de 8 noiembrie, pe DC 54 din satul Călugăreni, comuna Adâncata, autoturismul marca Opel condus de Nicolae O., din Zvoriștea. Având în vedere faptul că acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la U.P.U. Suceava, unde i-au fost recoltate două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.  Ulterior, verificând în bazele de date evidența deținătorilor de permise de conducere, polițiștii au aflat că bărbatul nu este posesor de permis de conducere.  El s-a ales cu dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducere a unui vehicul fără permis de conducere” și „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

 

În aceeași seară, Constantin F., de 35 de ani, din comuna Dorna Arini, a fost prins conducând un autoturism Volkswagen pe strada Unirii din Vatra Dornei având o alcoolemie de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. (O.S.)

Vezi si

De miercuri, Thermonet oprește furnizarea căldurii în municipiul Suceava

THERMONET S.R.L., operatorul sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din municipiul Suceava,  a anunțat …