Tuesday , April 30 2024

Singura creșă din oraș și-a reluat ieri activitatea, după ce a fost închisă de DSP

Creșa a fost închisă pentru o săptămână, după ce cinci copii au ajuns la spital cu enterovirus

Conducerea Direcției de Sănătate Publică Suceava a permis ieri, reluarea activității la singura creșă din oraș. Unitatea a fost închisă pentru o săptămână, după ce cinci copii, colegi de grupă, au ajuns la spital cu rotavirus și au fost internați la secția de Boli Infecțioase. Micuții au fost diagnosticați cu gastroenterită cu rotavirus, boală digestivă extrem de contagioasă specifică copiilor, care apare îndeosebi în sezonul rece. Direcția de Sănătate Publică Su­ceava a declanșat o anchetă epidemiologică. Pe perioada sistării activității, s-au efectuat operațiuni de dezinfecție, cu o firmă specializată, iar la final, inspectorii sanitari au prelevat probe d epe suprafețe pentru a constata dacă cei mici se pot întoarce, la creșă.

Gastroenterita cu rotavirus este o infecție foarte contagioasă. Copiii pre­zintă diaree, febră, vărsături, care pot duce la deshidratare. Deoarece virusul se transmite prin preluarea acestuia din materiile fecale infectate pe mâini și apoi în cavitatea bucală, inspectorii ­sa­ni­­tari au recomandat spălarea frecventă a mâinilor, atât în cazul copiilor cât și al persoanelor care întră în contact cu aceștia, încercarea de a limita contactul mână-cavitate bucală și dezinfectarea periodică a spațiului de joacă și a jucăriilor pentru a reduce riscul de transmitere a altor infecții. (Cristina RUŞTI)

 

Vezi si

De miercuri, Thermonet oprește furnizarea căldurii în municipiul Suceava

THERMONET S.R.L., operatorul sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din municipiul Suceava,  a anunțat …