Monday , April 29 2024

Ultima factura la caldura este eliberata pentru o perioada mai mare de timp ca de obicei

De regul\ facturile sunt realizate `n baza citirilor gigacalorimetrelor din jurul datei de 20 a fiec\rei luni, `ns\ pentru luna precedant\, majoritatea asocia]iilor de proprietari au f\cut citirea gigacalorimetrelor la finele lunii, astfel c\ perioada pe care va fi facturat consumul de c\ldur\ va fi `ntre 35 [i 40 de zile
Ultima factur\ la `nc\lzire pe care sucevenii o vor avea de pl\tit la asocia]ie nu va fi calculat\, ca de obicei, pentru un interval de timp de aproximativ 30 de zile, ci va fi cu aproape o s\pt\m=n\ mai mult, `n func]ie de fiecare asocia]ie de proprietari `n parte. At=t cei de la SC Termica SA Suceava, c=t [i unii pre[edin]i de asocie]ii de proprietari au confirmat faptul c\ facturile afi[ate la avizier `n cursul lunii mai, aferente lunii aprilie vor include o perioad\ de citire mai mare dec=t a unei luni calendaristice.
Motivul este unul preponderent tehnic [i se refer\ la faptul c\ asocia]iile de proprietari fuseser\ informate cu privire la faptul c\ de la finele lunii aprilie se va sista furnizarea energiei termice pentru `nc\lzirea locuin]elor. ~ntr-o atare situa]ie, s-a convenit ca [i citirea apometrelor [i gigacalorimetrelor de la bran[amentul sc\rilor de bloc sau a blocurilor de locuin]e, dup\ caz, s\ se fac\ tot la finele lunii aprilie. Asta `n condi]iile `n care, de regul\, citirea gigacalorimetrelor se face `n jurul datei de 20 de fiec\rei luni, de cele mai multe ori `n intervalul 22 – 25. ~n condi]iile `n care `n luna aprilie citirea s-a f\cut dup\ data de 28, chiar [i `n data de 30 dup\ spusele unora din pre[edin]ii de asocia]ii de proprietari, atunci perioada de facturare a crescut cu 5 – 7 p=n\ la zece zile.
Pe de alt\ parte, directorul de marketing al SC Termica SA Suceava, Doina Oic\, a spus c\, la nivelul `ntregului ora[, coeficientul mediu pe sistem este similar celui de anul trecut, facturile medii nefiind ridicate [i din cauz\ c\ unii au preferat s\ `nchid\ caloriferele `n luna aprilie sau chiar au cerut sistarea furniz\rii c\ldurii prin `nchiderea de la bran[amentul blocurilor. Conform estim\rilor f\cute de SC Termcia SA Suceava, valoarea medie a facturilor la `nc\lzirea locuin]elor `n municipiul Suceava va fi de 63,4 lei pentru o garsonier\, 105,7 lei pentru un apartament cu dou\ camere, 137,4 lei pentru un apartament cu trei camere [i 179,7 lei pentru un apartament cu patru camere. (Dan PRICOPE)

Vezi si

De miercuri, Thermonet oprește furnizarea căldurii în municipiul Suceava

THERMONET S.R.L., operatorul sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din municipiul Suceava,  a anunțat …